Jouw intro en kennismaking

Hé jij daar, toekomstige FLOS student!

Wat leuk dat je interesse hebt in de introductieweek. De introcommissie is nog druk aan het regelen en plannen om er drie onvergetelijke dagen voor jullie van te maken. Omdat wij net als jij zin hebben in een feestje, hebben we hier alvast een activiteitenoverzicht.

We zullen je via deze pagina na 16 augustus op de hoogte brengen van de geldende coronamaatregelen en het testbeleid tijdens de introductie.

Vergeet je niet aan te melden vóór 23 juli 2021!
Dinsdag 24 augustus

Van 09:30 uur tot 12:00 uur vindt de vakintroductie plaats, dit is een verplicht onderdeel van je studie.

Na de vakspecifieke introductie door één van jouw docenten, krijg je eerst even de tijd om samen met je klasgenoten te lunchen. Een aanrader hiervoor is de plaatselijke AH tegenover het gebouw, maar de Fontys magnetron doet het ook altijd goed! Hierna krijg je je eigen felbegeerde introshirt en kan de introweek officieel beginnen. Je wordt eerst ingedeeld in groepjes en dan krijg je te horen wie jouw papa of mama is. De eerste activiteit is een speurtocht door Sittard, waarbij je de schoolomgeving ontdekt. Eenmaal op de eindbestemming aangekomen verzorgen wij een barbecue met pub quiz. Het einde van de dag zal gevuld worden met een “culturele avond” bij de verschillende terrassen in het bruisende hart van Sittard.

Woensdag 25 augustus

Op woensdag staat er na een nacht in je eigen bed een spellendag gepland in een parkachtige omgeving. Tijdens deze spellen zal er een heuse competitie ontstaan tussen jouw groepje en de andere groepjes. Iedereen wil natuurlijk die felbegeerde prijs winnen en aan het einde van de dag als beste groepje uit de bus komen. Vandaag geniet je van een heerlijke picknick samen met je medestudenten. Hopelijk zit het weer mee en ontstaan hier de nodige tanlines! Het avondprogramma staat in het teken van een showavond. Neem hiervoor je dansschoenen maar mee, want stilstaan is geen optie tijdens deze gezellige avond met je medestudenten.

Donderdag 26 augustus

Eindelijk… de dag waarop we allemaal wachten! Het Purple Festival wordt dit jaar georganiseerd in de Spoorzone in Tilburg en ook wij van Fontys Sittard zijn van de partij. We vertrekken samen vanuit het Fontys gebouw in Sittard naar het festivalterrein waar we nieuwe studenten zullen treffen van alle verschillende opleidingen die Fontys aanbiedt. Als je na dit coronajaar vergeten bent hoe een festival werkt, is hier voor jou de volgende beschrijving: Op een festival vier je samen met je nieuwe vrienden een feestje onder het genot van de nodige hapjes en drankjes met geweldige muziek van bekende artiesten. Hier zorg je ervoor dat je je studententijd met een klapper begint en maak je onvergetelijke herinneringen. Door de huidige situatie is dit overzicht onder voorbehoud, houd deze pagina daarom goed in de gaten.

Wil jij op de hoogte blijven van alle actuele ontwikkelingen? Volg ons dan via Facebook en Instagram.

Bekijk de Fontys corona updates.

Informatie intro FLOS

Om ervoor te zorgen dat jij optimaal voorbereid bent, hebben we een document opgesteld met alle benodigde informatie voor jouw introductieweek. Houd er rekening mee dat het programma mogelijk nog gewijzigd wordt vanwege de dan geldende coronamaatregelen.

Informatie intro

Introductieweek 2021
23 t/m 27 augustus #wijzijnfontys

Intro en kennismaking

In september start het nieuwe collegejaar.. Maar voordat je studie begint neem je eerst nog deel aan de introductieweek. Dat is Purple 2021! Tijdens deze introductieweek (maandag 23 tot en met vrijdag 27 augustus) staat kennismaken centraal.

Leer je studie kennen en maak vrienden voor het leven
Je maakt kennis met je studiegenoten en ontmoet hier vrienden voor het leven. Je wordt helemaal wegwijs gemaakt in jouw opleiding en studiestad. Afsluiter is het spetterende Purple festival!* Gezamenlijk eten, samen de stad ontdekken, elkaar en de opleiding leren kennen, samen herinneringen maken en nog veel meer.. Hoe dat eruit gaat zien, wat je allemaal nodig hebt, waar je moet zijn, wie je kunt bereiken, dat alles vind je hier! We maken er een fantastische week van, uiteraard binnen de dan geldende Coronaregels.

Wij hopen jullie allemaal te zien op onze introductieweek! Tot dan!

* Indien noodzakelijk kan het programma gewijzigd worden vanwege de dan geldende coronamaatregelen. Check deze pagina regelmatig om op de hoogte te blijven.

Aftermovie Purple 2020!