Bestel boeken, vraag aan en installeer

Je laptop en software bestellen?

We raden je aan een laptop te gebruiken. Er zijn voor de voltijd opleiding Pedagogiek geen speciale eisen aan de laptop of specifieke apps nodig om aan de studie deel te kunnen nemen. Er zijn 3 partijen met aantrekkelijke aanbiedingen voor Fontysstudenten. Werken met een Chromebook wordt afgeraden.

Je rooster en cijfers inzien? Installeer je MijnFontysapp!

In de MijnFontysapp vind je je rooster, cijfers en het Fontys Nieuws.
Je kunt de app vinden in de App Store of in de Google Play Store onder de naam MijnFontys.

• Locker nodig?

Dienst Huisvesting en Facilitaire Zaken biedt de mogelijkheid tot het gebruik van een locker voor studenten. Deze lockers kunnen per studiejaar 'gehuurd' worden.

Meer informatie over het aanvragen van een lockerovereenkomst vind je hier.

• Voorbeeld inloggegevens

Nadat je je hebt aangemeld bij 1 of meer opleidingen bij Fontys maken we een account voor je aan. Hierover ontvang je vrij snel na je aanmelding een mail.

Het account bestaat onder meer uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Wij adviseren je om de mail hierover goed te bewaren. Als je met de opleiding gaat starten heb je de gegevens uit de mail nodig.

Afzender mail: no-reply@fontys.nl

Onderwerp mail: Fontys account creatie/creation

• Gratis software: office 365

Gratis office 365

Alle studenten van Fontys hebben recht op het Office 365 pakket. Je kunt gebruik maken van de online versie. Maar je kunt het pakket ook downloaden op jouw verschillende devices, zoals je laptop en je smartphone.

We adviseren je dringend om gebruik te maken van het Office 365 pakket. Je leest precies wat je moet doen in de handleiding die we op de Fontysportal hebben geplaatst. Gebruik de inloggegegevens die je meteen na je aanmelding bij Studielink van ons ontvangen hebt om op de portal te komen. (zie ook: Mijn persoonlijke inlog, e-mail en wifi).

Office365

Waarom Office 365?

• Veilige opslag voor je Fontys studiemateriaal.
      • Als je internetverbinding hebt, kun je bij je spullen.
      • Je kan er met alle apparaten terecht, als het maar een browser aan boord heeft.
      • Je OneDrive is 1 TB groot, en biedt synchronisatie software voor je privé laptop of desktop.
      • Legaal en gratis de laatste Office versie installeren op wel 10 apparaten.
      • Bijna elk onderdeel van Office365 heeft een aparte app, zoek maar eens in de store van je mobiele apparaat.
      • Je kunt gebruik maken van deze cloudomgeving zolang je hier studeert.

• Jouw studentenkaart aanvragen

De Fontys Studentenkaart is onmisbaar in het dagelijkse leven bij Fontys. Je gebruikt hem:

• om te printen en te kopiëren
        • voor het lenen van materialen

Zorg er daarom voor dat je je kaart op tijd in huis hebt.

Hoe te verkrijgen?

Je Fontys Studentenkaart wordt binnen 10 werkdagen naar je correspondentie-adres gezonden wanneer onderstaande stappen zijn afgerond.
        Let op: hiervoor heb je je Fontys inlog-gegevens nodig. (Die heb je na je eerste inschrijving per mail ontvangen. Klik hier voor een voorbeeld.)

STAP 1. Pasfoto uploaden (alleen desktop/laptop)
        STAP 2. Inschrijving volledig afronden, inclusief het afgeven van de digitale machtiging voor de inning van het collegegeld.

•   Voorbeeld mail inloggegevens

Afzender mail: no-reply@fontys.nl