Stage lopen in de propedeuse

Verplichte stage-informatiebijeenkomst

Op vrijdag 24 mei en 7 juni vonden de stage-informatiebijeenkomsten plaats.

Wanneer loop je stage?

Tijdens het eerste studiejaar (uiterlijk 1 oktober) loop je één dag per week stage op donderdag. Er zijn ook stage-instellingen waarbij je in de weekenden en/of avonduren stageloopt.

Inhoud van je stage

Op je stage werk je aan opdrachten. Iedere stage begint met oriënteren. Je leert je doelgroep en collega’s kennen, loopt mee, observeert, gaat in gesprek en voert taken uit die horen bij de dagelijkse gang van zaken. Bij het begin van je stage maak je een stageplan, waarin je laat zien wat jouw leerdoelen zijn en hoe je hieraan gaat werken. Meer informatie hierover volgt bij de start van de opleiding.

Criteria voor een geschikte stageplaats?

- minimaal 280 uur stage lopen
- direct contact met baby's, peuters, kinderen en/of jongeren van 0-18 jaar of (jong)volwassenen met een geestelijke handicap
- er worden activiteiten ondernomen met de doelgroep
- vaste stagebegeleider (geen familielid) die beschikt over een relevant hbo-diploma of mbo 4 diploma met minstens 2 jaar werkervaring, waarmee je minimaal 1 x per 4 weken een begeleidingsgesprek mee hebt
- je bent boventallig en draagt daarmee nooit de eindverantwoordelijkheid

Voorbeelden stageplaatsen
Kinderopvang, peuterspeelzaal, (basis)onderwijs, Integraal Kindcentrum, welzijn of buurthuiswerk, cultuur- of sportorganisaties en vrijwilligers organisaties.