Welkom bij de Nieuwste Pabo

Wat leuk dat jij je hebt aangemeld voor deze opleiding. We verheugen ons er op jou te mogen verwelkomen na de zomer! Voordat je echt gaat beginnen zijn er nog een paar zaken die om jouw aandacht vragen. Op deze pagina vind je meer info. Heb je nog vragen? Laat het ons weten. We zijn er om jou te helpen.

Welke zaken vragen aandacht rondom jouw inschrijving?

Vanwege de Coronacrisis is het dit studiejaar (2021-2022) bij uitzondering mogelijk om per 1 september 2021 onder voorwaarden tóch aan de opleiding te starten zonder op dat moment te voldoen aan de toelatingseisen met betrekking tot de toelatingstoets(en) (indien van toepassing i.v.m. je vooropleiding). Je moet dan wel vóór 1 januari 2022 alsnog de toelatingstoets(en) hebben behaald. Als dit niet lukt, dan moet je de opleiding alsnog verlaten (collegegeld wordt niet gerestitueerd).

Heb je de toelatingstoets(en) wel al behaald, stuur dan direct de kopie van het certificaat van je behaalde toets(en) naar ons toe. We vragen je dit zo snel mogelijk te doen, zodat wij jouw inschrijving tijdig compleet kunnen maken.

Voor Zuyd studenten stuur je een scan/foto naar bureauinschrijving@zuyd.nl
Voor Fontys studenten stuur je een scan/foto naar stip-sittard@fontys.nl

Bij de start van je opleiding stellen wij het verplicht om een verklaring omtrent gedrag (VOG) aan te leveren. De originele VOG dient daarom op de eerste schooldag te worden ingeleverd bij het Bedrijfsbureau (naast de deur van het bedrijfsbureau hangt een afgesloten brievenbus. Daar kan de VOG ingeleverd worden) van de Nieuwste Pabo. Je dient een kopie van de VOG in te leveren bij de stageschool op de eerste stagedag. Maak dus voor jezelf een scan en kopie van de VOG voordat je de originele inlevert! Het aanvraagformulier kun je bij jouw gemeente verder laten invullen. De kosten hiervan zijn voor eigen rekening.

Download het aanvraagformulier

Boekenlijst

Voor het eerste jaar zul je per vak diverse boeken moeten aanschaffen.

Jouw boekenlijst zal in juli beschikbaar zijn. Vóór dat moment kun je de boekenlijst op Studystore opvragen en vervolgens jouw mailadres achterlaten. Je ontvangt dan bericht zodra de boekenlijst beschikbaar is.

De boekenlijst

Overig materiaal en kosten

In je eerste studiejaar neem je deel aan diverse activiteiten rondom een thema (denk bijvoorbeeld aan een excursiedag naar Amsterdam). De aanvullende kosten hiervoor bedragen € 95,- .

We raden je aan een laptop te gebruiken. Er zijn algemene minimale eisen waaraan de laptop moet voldoen om aan de studie deel te kunnen nemen. Bekijk de pdf voor de laptop requirements..
We raden je af om een Chromebook aan te schaffen, deze voldoet niet aan de minimale eisen.

specificaties studentlaptops de nieuwste pabo

Surfspot biedt aantrekkelijke aanbiedingen voor Fontysstudenten. Bij Surfspot bestel je ook voordelig je software. Let op: Office 365 download je gratis, zie item hieronder.

Rooster

Je studiejaar start op dinsdag 24 augustus 2021. Normaliter starten we samen met zijn allen tegelijk, echter zijn we door de coronacrisis gebonden aan een maximaal aantal personen. Op basis van jouw achternaam hebben wij de volgende verdeling gemaakt:

Achternaam A t/m K
Om 09:00 uur verzamelen buiten vóór de ingang van het schoolgebouw, Mgr. Claessensstraat 4, Sittard. Gezamenlijk lopen we dan naar ’t Forum Theater.

Achternaam L t/m Z
Om 12:00 uur verzamelen buiten vóór de ingang van het schoolgebouw, Mgr. Claessensstraat 4, Sittard. Gezamenlijk lopen we dan naar ’t Forum Theater.

Tijdens de introductieweek leer je elkaar kennen. Op dinsdag krijg je voornamelijk belangrijke informatie over de opleiding, op woensdag en donderdag wordt het programma (van 09.00 tot 17.00 uur) verzorgd door de introductiecommissie, waarin veel ruimte is voor sport en spel.

Rooster

Na de intriductie ga je echt beginnen met je studie. Weet waar je moet zijn! Je vindt het lesrooster vanaf augustus op deze website of in de Fontys app! Kijk hier voor meer informatie over het rooster.

Als je vakanties of andere activiteiten wilt plannen, is het handig te weten wanneer er geen lessen zijn.