Mijn persoonlijke inlog en e-mail

• Voorbeeld inloggegevens

De mail zoals hier afgebeeld, heb je ontvangen na je aanmelding bij Studielink. Bewaar deze mail goed. De gegevens heb je regelmatig nodig.

Afzender mail: no-reply@fontys.nl

Onderwerp mail: Fontys account creatie/creation

• Fontys e-mail synchroniseren met smartphone

LET OP: het is NIET mogelijk om Fontys  e-mail te gebruiken in combinatie met de Outlook App (voor Android of iOS).

Gebruik de volgende stappen om je e-mail te synchroniseren:

voor iOS

Instellingen > Mail > Accounts > Nieuwe Account > Exchange.

Gebruikersnaam: *PCN*@student.fontys.nl
    Wachtwoord: dit is het wachtwoord van je Fontys account. (zie de andere info op deze pagina)

Beschrijving: Fontys (is niet verplicht)

voor Android

Instellingen > Accounts & Synchronisatie > Account Toevoegen > ‘Microsoft Exchange ActiveSync.

Vul daar de benodigde gegevens in (zie onder).

Benodigde gegevens

Domein
    Het domein voor een student is BERGEN.
    Als het domein optioneel is, laat het dan leeg. Sommige apparaten verlangen de notatie domein\gebruikersnaam in één veld. Vul het dan als volgt: Student: BERGEN\<PCN>.

Gebruikersnaam
    De gebruikersnaam voor een student is <PCN>@student.fontys.nl. Sommige apparaten verlangen de notatie domein\gebruikersnaam in één veld. Vul het dan als volgt: Student: BERGEN\<PCN>.

Dit is je Fontys e-mailadres: <e-mailalias>@student.fontys.nl.

Wachtwoord
    Dit is het wachtwoord van je Fontys account.

Server
    Als je apparaat hier om vraagt, vul dan in outlook.fontys.nl.

Tip

Raadpleeg eventueel de website van de leverancier van je apparaat of de provider van je mobiel netwerk. Zij hebben vaak een 'toestelhulp' voor de instellingen die je in moet geven.

Contact

Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de servicedesk van IT. We helpen je graag tijdens kantoortijden.