Studiekeuzecheck

Wij vinden het heel belangrijk dat je de juiste opleiding kiest en met een fijn gevoel aan je studie begint. Daar helpt de Studiekeuzecheck en het bijbehorende ‘check-in’ gesprek bij!

Hoe werkt het?

• Stap 1
Je meldt je aan voor een (of meerdere) opleiding(en) via StudieLink

• Stap 2
We sturen je een korte online vragenlijst over je studiekeuze en je verwachtingen

• Stap 3
We nodigen je uit voor een check-in gesprek en bespreken de antwoorden uit de vragenlijst

• Stap 4
Je krijgt een persoonlijk studiekeuzeadvies

• Stap 5
Als je aan alle inschrijfvoorwaarden voldoet schrijven we je in

• Stap 6
Je start met je opleiding, van harte welkom!

Stap voor stap

  1. Zodra je je in Studielink hebt aangemeld, krijg je van Fontys binnen 4 werkweken een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst is algemeen van aard. Heb je je bij meerdere opleidingen binnen Fontys aangemeld, dan hoef je deze vragenlijst maar één keer in te vullen.
  2. Na het invullen van de vragenlijst ontvang je binnen 4 werkweken een uitnodiging om je aan te melden voor een studiekeuzegesprek met de studiecoördinator van je ACI-de opleiding. Soms is hier een student van de opleiding bij om samen met jou de laatste vragen door te nemen. Tijdens of kort na dit gesprek krijg je te horen of de studie van je keuze ook echt bij je past. Dit studiekeuzeadvies sturen we je nadien ook nog toe.

Vóór 1 september verplichte studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck is voor iedereen die wil gaan studeren verplicht. En je moet deze check vóór 1 september van het nieuwe schooljaar hebben afgerond. Heb je hier nog vragen over? Mail deze dan naar acistudent@fontys.nl.