Studiekeuzecheck

Studiekeuzecheck

De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je bij jouw start direct begeleiding op maat bieden, wat jouw kans op studiesucces vergroot. De Studiekeuzecheck test je op persoonlijkheidskenmerken, interesse, motivatie en studie-aanpak.

De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een contactmoment met de opleiding. Op basis hiervan krijg je een studiekeuzeadvies.

Stap voor stap

  1. Zodra je je in Studielink hebt aangemeld, krijg je van Fontys binnen 4 werkweken een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen. Deze vragenlijst is algemeen van aard. Heb je je bij meerdere opleidingen binnen Fontys aangemeld, dan hoef je deze vragenlijst maar één keer in te vullen.
  2. Na het invullen van de vragenlijst ontvang je binnen 4 werkweken een uitnodiging om je aan te melden voor een studiekeuzegesprek met de studiecoördinator van je ACI-de opleiding. Soms is hier een student van de opleiding bij om samen met jou de laatste vragen door te nemen. Tijdens of kort na dit gesprek krijg je te horen of de studie van je keuze ook echt bij je past. Dit studiekeuzeadvies sturen we je nadien ook nog toe.

Vóór 1 september verplichte studiekeuzecheck

De studiekeuzecheck is voor iedereen die wil gaan studeren verplicht. En je moet deze check vóór 1 september van het nieuwe schooljaar hebben afgerond. Heb je hier nog vragen over? Mail deze dan naar acistudent@fontys.nl.