Bestel en vraag aan

• Wifi

Verbinden met Eduroam (WiFi)

Voor een veilige en stabiele WIFI-verbinding bij Fontys kun je gebruik maken van het WIFI netwerk Eduroam. Hieronder een korte instructie hoe je snel en eenvoudig de juiste instellingen voor je persoonlijke en privé device kiest.

Korte stappen

1. Gebruik je dataverbinding of verbind je telefoon met een beschikbaar WIFI netwerk. Binnen Fontys kies je voor Fontys_WIFI_start

2. Scan met je smartphone de QR-code of ga via je browser (Safari, Chrome, Firefox, Internet Explorer) naar de website: http://wifi.fontys.nl

3. Lees de pagina goed door en volg stap voor stap de instructies.

4. Vul (wanneer gevraagd) je Fontys gebruikersnaam in <PCN>@student.fontys.nl of <PCN>@fontys.nl

5. De juiste instellingen worden gedownload. Hier wordt nog gevraagd naar je Fontys wachtwoord (behorend bij je PCN)

6. Je kunt nu verbinding maken met WIFI via eduroam

• Gratis software: office 365

Gratis office 365

Alle studenten van Fontys hebben recht op het Office 365 pakket. Je kunt gebruik maken van de online versie. Maar je kunt het pakket ook downloaden op jouw verschillende devices, zoals je laptop en je smartphone.

We adviseren je dringend om gebruik te maken van het Office 365 pakket. Je leest precies wat je moet doen in de handleiding die we op de Fontysportal hebben geplaatst. Gebruik de inloggegegevens die je meteen na je aanmelding bij Studielink van ons ontvangen hebt om op de portal te komen. (zie ook: Mijn persoonlijke inlog, e-mail en wifi).

Waarom Office 365?

• Veilige opslag voor je Fontys studiemateriaal.
      • Als je internetverbinding hebt, kun je bij je spullen.
      • Je kan er met alle apparaten terecht, als het maar een browser aan boord heeft.
      • Je OneDrive is 1 TB groot, en biedt synchronisatie software voor je privĂ© laptop of desktop.
      • Legaal en gratis Office 2016 installeren op wel 10 apparaten.
      • Bijna elk onderdeel van Office365 heeft een aparte app, zoek maar eens in de store van je mobiele apparaat.
      • Je kunt gebruik maken van de Fontys cloudomgeving zolang je hier studeert.