Bestel, instaleer en vraag aan

• Bestellen boeken

Op Studystore.nl kun je gemakkelijk jouw boeken bestellen voor dit studiejaar. Je mag uiteraard ook elders je boeken bestellen. Let daarbij goed op de juiste ISBN-nummers: deze zijn niet alleen gekoppeld aan een bepaald boek maar ook aan de druk ervan. Mocht er een nieuwe druk verschijnen van een bepaald boek, dan verandert ook het ISBN-nummer. Klik op de lijst en druk op de site op de i knopvoor het ISBN nummer van het boek. We hebben de boekenlijst zoveel mogelijk beperkt en vermelden alleen de boeken die we daadwerkelijk gebruiken. Het kan voorkomen dat tijdens het studiejaar alsnog enkele boeken worden voorgeschreven. Ons advies aan nieuwe studenten: schaf niet meteen alle boeken in één keer aan maar bestel nu alleen de boeken van semester 1. In december/januari bestel je vervolgens de boeken voor het volgend semester. Studystore verkoopt ook tweedehands boeken.

De boekenlijst is voor de zomervakantie (medio juli) beschikbaar. Vul je e-mailadres op de website van studystore in en je ontvangt een mailtje wanneer de lijst online staat, zodat je je boeken kan bestellen.

• Gratis software: office 365

Gratis office 365

Alle studenten van Fontys hebben recht op het Office 365 pakket. Je kunt gebruik maken van de online versie. Maar je kunt het pakket ook downloaden op jouw verschillende devices, zoals je laptop en je smartphone.

We adviseren je dringend om gebruik te maken van het Office 365 pakket. Je leest precies wat je moet doen in de handleiding die we op de Fontysportal hebben geplaatst. Gebruik de inloggegegevens die je meteen na je aanmelding bij Studielink van ons ontvangen hebt om op de portal te komen. (zie ook: Mijn persoonlijke inlog, e-mail en wifi).

Office365

Waarom Office 365?

• Veilige opslag voor je Fontys studiemateriaal.
      • Als je internetverbinding hebt, kun je bij je spullen.
      • Je kan er met alle apparaten terecht, als het maar een browser aan boord heeft.
      • Je OneDrive is 1 TB groot, en biedt synchronisatie software voor je privé laptop of desktop.
      • Legaal en gratis de laatste Office versie installeren op wel 10 apparaten.
      • Bijna elk onderdeel van Office365 heeft een aparte app, zoek maar eens in de store van je mobiele apparaat.
      • Je kunt gebruik maken van deze cloudomgeving zolang je hier studeert.

• Bibliotheek en ICT

Alle studenten kunnen gebruik maken van de mediatheek in het Mollergebouw op de campus, gebouw P1. Hier heb je niet alleen een ruime keuze uit boeken, tijdschriften en kranten maar kun je ook gebruik maken van computers, internet, scanners, kopieerapparatuur etc. Het gebruik van een laptop is meer dan wenselijk. We stimuleren laptopgebruik omdat je veel op projectbasis werkt.

De aanbieders Campusshop.nl en Surfspot hebben aantrekkelijke aanbiedingen voor Fontysstudenten. De keuze voor een Windows laptop of een Macbook(PRO) is aan jou. We werken (steeds vaker) met beide besturingssytemen. Vooral Communicatie studenten adviseren wij het gebruik van een Macbook(PRO). De ICT helpdesk op de eerste verdieping in ons gebouw (P4) zorgt voor het onderhoud van de computers en verzorgt het uitlenen van laptops, beamers, videoapparatuur en andere audiovisuele hulpmiddelen aan studenten van FEHT. Tevens is er een uitgebreide communicatiestudio beschikbaar met digitale camera’s, iMacs, videobewerkings software, scanners en CD- en DVD-branders.