Alles over je rooster

Jaarindeling

Het studiejaar bestaat uit twee semesters van een half jaar. Binnen het semester onderscheiden we nog eens twee perioden van 7 lesweken, aangevuld en afgewisseld met tentamenperiodes en vakanties. Wil je weten hoe het hele studiejaar er uit ziet? Download dan het studiejaarrooster.

Publicatie

We streven er naar om lesroosters uiterlijk drie weken voor de start van een nieuwe periode gereed te hebben. We werken met wisselende lesroosters, check je rooster dan ook regelmatig. Informatie over je eerste lesweek en de kick-off die hier aan vooraf gaat, zijn vanaf eind augustus 2021 bekend.

Je rooster digitaal inzien

De Fontys StudentenApp toont je rooster, studieresultaten en voor jou belangrijke berichten en nieuws. Daarnaast krijg je als student pushnotificaties van bijvoorbeeld roosterwijzigingen of nieuwe cijfers. Let op, je ontvangt alleen pushnotificaties als je in de app (onder instellingen) je notificaties aan hebt staan.

Met de iPlanner is het mogelijk om het lesrooster in je digitale agenda te tonen. Hiervoor hoef jij je slechts 1 keer (per studiejaar) aan te melden. Als het roosterbureau daarna wijzigingen in het rooster doorvoert worden deze ook automatisch in je agenda bijgewerkt. Aanmelden voor de iPlanner doe je makkelijk via de portal onder het kopje 'roostering'. Aanmelden voor de Iplanner werkt pas als je de klasindeling weet.

Leeswijzer van je rooster

Op de campus wordt gebruik gemaakt van verschillende gebouwen. Het kan voorkomen dat je wel eens een college volgt in het Mollergebouw. Dit gebouw wordt op de campus aangegeven als gebouw P1. Staat er in je rooster dat je les hebt in P1_D1.01, dan is dit in de D vleugel van P1 in lokaal 1.01 op de eerste etage.

Ons gebouw staat aangegeven als P4. Staat er in je rooster dat je les hebt in P4_0.06, dan heb je les in ons eigen gebouw op de begane grond in lokaal 0.06. Bij lokaal P4_1.24 heb je les op de eerste etage.

Zie je in je rooster EURO staan? Dan is de locatie de Euroscoop (bioscoop naast de campus) op het Olympiaplein 2 in Tilburg.

Tentamens worden afgenomen in ons eigen gebouw of een externe locatie, bijvoorbeeld in het Sports Center van de Universiteit van Tilburg aan de Academielaan 5. In je rooster staat dan UvT Zaal 1 of 2.

Klasindeling

De klasindeling voor nieuwe studenten wordt bij de start van de introductie bekend gemaakt. Herinschrijvers ontvangen de klasindeling per mail in de laatste week van augustus, tegelijk met alle informatie over de kick-off's.