Inschrijving Studielink

Is jouw inschrijving helemaal afgerond?

Voorwaarde voor het verkrijgen van recht op onderwijs is een correcte inschrijving en tijdige betaling. Mocht er nog iets niet in orde zijn met betrekking tot je inschrijving, zorg dan dat je het zo snel mogelijk regelt. Als je officiële papieren moet invullen, bijvoorbeeld voor kinderbijslag, geldt dat het studiejaar loopt van september tot en met augustus.

Veranderen van opleiding?

Heb je toch de verkeerde keuze gemaakt en wil je switchen van opleiding? Dan helpen wij jou graag verder. Bekijk via deze link alle informatie over switchen.

Inschrijfvoorwaarden

Wil je meer informatie over de inschrijfvoorwaarden? Je vind alles terug op deze website.

Annuleren van aanmelding

Je kunt je verzoek tot inschrijving via Studielink intrekken zolang je niet bent ingeschreven (status Studielink: inschrijvingsverzoek ingediend). Als je dat doet ben je geen collegegeld verschuldigd. Je kan kostenloos annuleren tot en met 31 augustus. Ben je eenmaal ingeschreven (status Studielink: ingeschreven), dan kun je de inschrijving alleen ongedaan maken via een verzoek tot uitschrijving in Studielink.

Verzoek tot uitschrijving (VTU)

Wil je uitschrijven voor de opleiding? Ga dan naar Studielink log in en kies ‘verzoek tot uitschrijven’. Doorloop vervolgens de stappen van het verzoek. Uitschrijven met terugwerkende kracht is niet mogelijk. Je wordt uitgeschreven op de eerste dag van de eerstvolgende kalendermaand. Als je wettelijk collegegeld hebt betaald, kun je recht hebben op teruggave van een deel van het collegegeld. Als je uitschrijft in de maanden juli of augustus heb je geen recht op vrijstelling of teruggave van een deel van het collegegeld.

Stoppen met je opleiding

Als je aan het eind van het studiejaar wilt stoppen met je opleiding, moet je je via Studielink afmelden. Je kiest dan voor de optie ‘niet herinschrijven’. Doe je dit niet dan blijf je post en e-mails ontvangen van Fontys.

Overstappen naar een andere opleiding

Wil je je huidige opleiding niet vervolgen, maar starten met een andere opleiding? Doe dan in Studielink een Verzoek Tot Uitschrijving (VTU) voor je huidige opleiding en een nieuw inschrijfverzoek (VTI) voor je nieuwe opleiding.

Gegevens wijzigen in Studielink

Je beheert zelf je persoonsgegevens in Studielink en eventuele wijzigingen moet je zelf in Studielink onderhouden. Ook wijzigingen die betrekking hebben op de inschrijving (zoals een annulering of verzoek tot uitschrijving) moet je zelf in Studielink aangeven.