Eerste studieweek

Informatie over jouw eerste studieweek

Hieronder vind je alle informatie over jouw inschrijving, rooster en alle overige informatie die je nodig hebt voor de start van een studie.

Om te kunnen starten met de opleiding dien je vóór 1 september 2022 te voldoen aan alle inschrijfvoorwaarden. Om de status van je inschrijving te bekijken, bezoek regelmatig je account in Studielink. In verband met de verwerkingstijd dien je de ontbrekende gegevens/documenten uiterlijk 22 augustus 2022 aan te leveren bij bureau Studentzaken.

Veelal worden diploma's van vooropleidingen automatisch geverifieerd door DUO. Is dat bij jou niet het geval, dan ontvangen we graag een gewaarmerkt kopie diploma en cijferlijst van de vooropleiding. Een gewaarmerkt kopie wil zeggen een kopie conform het origineel met een warmerkstempel en originele handtekening erop.

Deze kun je per post sturen naar:
Fontys Lerarenopleiding Tilburg 
T.a.v. Inschrijvingen (postvak B0.88)
Antwoordnummer 454
5000 VB Tilburg (Een postzegel is niet nodig)

Benodigde inschrijfdocumenten kun je op afspraak ook laten waarmerken bij de balie van het bureau Studentzaken in ruimte D1.13 (Mollergebouw).

Tijdens de eerste lesweek vindt er een controle van de inschrijving plaats. Om deel te kunnen nemen aan de lessen, dien je tijdens de eerste twee weken van het studiejaar in het bezit te zijn van een ‘bewijs van inschrijving’; een inschrijfbewijs waarmee je aan kunt tonen dat je inschrijving compleet is. Een bewijs van inschrijving krijg je toegestuurd nadat de inschrijving via Studielink is voltooid.

Je wordt verwacht in de week van maandag 29 augustus 2022* voor de introductie en aansluitend de eerste colleges in het Mollergebouw (P1), Prof. Goossenslaan 1-01 te Tilburg.

* Tijd en locatie is onder voorbehoud in verband met de op dat moment geldende corona maatregelen.

Hoe laat en waar je definitief wordt verwacht, kun je vanaf 22 augustus 2022 vinden in onderstaande introductieplanning en op de portal bij 'FLOT Nieuws'. Tot die tijd zal onderstaand schema worden bijgewerkt. 


Catering op de campus 

Er is catering op de campus, zowel wel in de kantine van P1 als bij diverse foodtrucks op het buitenterrein. Ook zijn er warme dranken beschikbaar in de koffiemachines, en kun je gebruik maken van de automaten voor fris en snacks.

Het zal vanaf het nieuwe studiejaar weer mogelijk zijn om fysiek onderwijs op locatie in Tilburg te kunnen volgen. Daarnaast kan het zijn dat een deel van de lessen online zal gaan plaatsvinden. Binnen Fontys werken we voor het online onderwijs met MS Teams*. 

* Als je met MS Teams aan de slag gaat moet je om te beginnen de applicatie downloaden. Deze 
instructievideo's kunnen jou helpen de applicatie verder te leren kennen. 

Let op: Er wordt gecommuniceerd via jouw Fontys e-mailadres. 

Voor toegang tot de portal heb je inmiddels inloggegevens toegestuurd gekregen van de Studentenhelpdesk. Deze gegevens ontvang je ongeveer 24 uur na aanmelding via Studielink. Heb je geen inloggegevens ontvangen, stuur dan een mailtje naar inschrijvingenflot@fontys.nl.

Introductieplanning

OpleidingDatumTijdLocatieKlascode
Ler. opl. 2e gr AardrijkskundeNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekendAA-VT1
Ler. opl. 2e gr Alg. economieNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekendEC-VT1
Ler opl 2e gr BedrijfseconomieNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekendEC-VT1
Ler. opl. 2e gr BiologieNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekendBI-VT1
Ler. opl. 2e gr DuitsNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekendDU-VT1
Ler. opl. 2e gr EngelsNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekendEN-VT1
Ler. opl. 2e gr FransNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekendFR-VT1
Ler. opl. 2e gr GeschiedenisNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekendGE-VT1
Ler. opl. 2e gr GZWNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekendGZW-VT1
Ler. opl. 2e gr LevensbeschouwingNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekendLB-VT1
Ler opl 2e gr MaatschappijleerNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekendMA-VT1
Ler. opl. 2e gr NatuurkundeNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekendNASK-VT1
Ler. opl. 2e gr NederlandsNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekendNE-VT1
Ler. opl. 2e gr OmgangskundeNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekendOMG-VT1
Ler. opl. 2e gr ScheikundeNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekendNASK-VT1
Ler. opl. 2e gr SpaansNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekendSP-VT1
Ler. opl. 2e gr Science & TechnologyNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekendS&T-VT1
Ler. opl. 2e gr WiskundeNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekendWI-VT1
KopopleidingNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekendKOP1

Let op: wijzigingen onder voorbehoud (houd daarom deze pagina, de portal en je mailbox goed in de gaten).

Als je vakanties of andere activiteiten wilt plannen, is het handig te weten wanneer er geen lessen zijn.

Indeling studiejaar

Het studiejaar is opgedeeld in vier perioden. Elke periode bestaat uit onderwijs-, tentamen- en hertentamen-/kantelweken. De eerste drie perioden van elk tien weken zijn ingedeeld met acht weken onderwijs, een tentamenweek (week 9) en een hertentamen-/kantelweek (week 10). De laatste periode (4) van twaalf weken heeft zeven onderwijsweken en drie tentamen-, hertentamen-/kantelweken en twee weken voor de afwikkeling van het studiejaar. In een hertentamen-/kantelweek kunnen toetsen en herkansingen worden afgenomen. Tevens kun je deze week gebruiken om de opdrachten van de voorafgaande periode af te ronden en je portfolio bij te werken. Deze indeling en andere belangrijke data staan in de jaaragenda voor studenten. De jaaragenda kun je vinden op de portal onder ‘Handige Sites’.

Collegerooster

De perioden- en tentamenroosters worden voor de betreffende onderwijs- of tentamenperioden in Xedule gepubliceerd. Via de portal kun je het rooster raadplegen (klik op 'persoonlijk' en vervolgens 'Mijn rooster'). Selecteer 'rooster in Xedule' om in het roosterprogramma te komen. De handleiding voor het bekijken van het rooster vind je hier.

Mocht je opleiding meerdere klassen hebben dan wordt vanaf 22 augustus door de opleiding bekend gemaakt in welke klas je zit.

Onderstaand een overzicht van de eerstejaars groepen per opleiding:

Ler. opl. 2e gr Aardrijkskunde07_AA-VT1
Ler. opl. 2e gr Alg. economie07_EC-VT1
Ler opl 2e gr Bedrijfseconomie07_EC-VT1
Ler. opl. 2e gr Biologie07_BI-VT1
Ler. opl. 2e gr Duits07_DU-VT1
Ler. opl. 2e gr Engels07_EN-VT1
Ler. opl. 2e gr Frans07_FR-VT1
Ler. opl. 2e gr Geschiedenis07_GE-VT1
Ler. opl. 2e gr GZW07_GZW-VT1
Ler. opl. 2e gr Levensbeschouwing07_LB-VT1
Ler opl 2e gr Maatschappijleer07_MA-VT1
Ler. opl. 2e gr Natuurkunde07_NASK-VT1
Ler. opl. 2e gr Nederlands07_NE-VT1
Ler. opl. 2e gr Omgangskunde07_OMG-VT1
Ler. opl. 2e gr Scheikunde07_NASK-VT1
Ler. opl. 2e gr Spaans07_SP-VT1
Ler. opl. 2e gr Science & Technology07_S&T-VT1
Ler. opl. 2e gr Wiskunde07_WI-VT1
Kopopleiding07_KOP1
Als student val je onder de regeling die beschreven staat in de huidige Onderwijs- en Examenregeling (OER) die op de portal terug te vinden is vanaf de aanvang van het studiejaar. In de regeling vind je informatie over toelatingseisen, de verdeling van studiepunten, studiebegeleiding, studieadvies, studeren met een handicap, de examencommissie en nog veel meer. De bijlagen van de OER (studieprogramma's) vind je onder de rubriek 'programma overzicht' op de betreffende opleidingspagina's.
Als interessante aanvulling op je studie kun je lid worden van één van de studieverenigingen. Zij organiseren diverse spannende, bruisende en leerzame activiteiten en lezingen. Voor meer informatie over deze studieverenigingen kun je kijken op de portal. Daarnaast kun je als lid jouw boeken met korting bestellen via StudyStore.
In de eerste weken van de studie ontvang je via 'FLOT Vooruit' alle need-to-know informatie die je mogelijk nodig hebt voor het verdere verloop van je studie.
De link om rechtreeks naar de informatie op de portal te gaan is beschikbaar vanaf eind augustus.

Studeren en corona

Tijdens de lockdown periode is het onderwijs noodgedwongen volledig online aangeboden. Met de versoepelingen van de corona-maatregelen zal er gaandeweg steeds meer ruimte komen voor onderwijsactiviteiten op de campus. We verwachten dat we alle studenten bij de start van het studiejaar weer kunnen ontvangen. Zonder beperkingen. Daar zijn wij blij mee want ontmoetingen staan in ons onderwijs aan de basis van al het leren.

Gaan we daarmee helemaal terug naar de situatie van vóór de coronacrisis? Nee, we zijn heel blij dat we onze studenten weer live mogen begroeten en dat is heel belangrijk, maar we willen ook het goede behouden van wat we geleerd hebben over online-onderwijs. Zo zien we bijvoorbeeld dat hoorcolleges, waarbij pure kennisoverdracht het doel is, prima online aangeboden kunnen worden. Sterker nog, studenten hebben daarmee de mogelijkheid om het colleges tijd- en locatieonafhankelijk te kunnen volgen. Voor activiteiten als onderzoeken, samenwerken, presenteren en experimenteren is écht contact en samenzijn belangrijk. Die doen we on campus en daarvoor komen jij en je medestudenten naar school.

Het onderwijs bij Fontys zal dus een zorgvuldige mix worden – en blijven - van activiteiten on campus en online: blended onderwijs. Een mix die maximaal leren en ontwikkelen ondersteunt. Hoe die mix er precies uit ziet verschilt per opleiding. Studeren bij Fontys betekent aandacht voor jouw talent en ontwikkeling. Samen maken we van studeren een feest.

Start veilig en gezond, ga testen

Om voor een veilige en gezonde start voor iedereen te zorgen, vragen we je om je in de eerste twee weken van het nieuwe studiejaar twee keer per week te testen.

Mocht je geen of onvoldoende zelftests hebben, dan kun je die gratis aanvragen op www.zelftestonderwijs.nl. Dit kan met je Fontysmailaccount. (zie: Inlog, e-mail, wifi).

Op de hoogte blijven van alle updates rondom corona bij Fontys? Check fontys.nl/corona


De song Back in the Crowd is het resultaat van Our Fontys Song: een community project. Fontys wil haar community bedanken voor de veerkracht en de creativiteit die ze heeft laten zien tijdens de Corona pandemie. Een symbool als blijvende herinnering aan deze bijzondere tijd maar ook als handreiking naar een positieve toekomst. Je gaat het nummer nog vaak horen de komende tijd!

Wil je meezingen?
Download hier de lyrics.

Back in the Crowd

Our Fontys Song

Meer informatie vind je op de webpagina over corona.