Introductiepakket Voltijd

Beste student, bedankt voor je interesse en aanmelding voor één van onze voltijd lerarenopleidingen.

Hierbij ontvang je de informatie die je nodig hebt om je te kunnen voorbereiden op het studiejaar 2020-2021.

Introductiedag op het instituut

Je wordt verwacht op maandag 31 augustus 2020 voor de introductie en aansluitend de colleges in het Mollergebouw (P1), Prof. Goossenslaan 1-01 te Tilburg.

Hoe laat en waar je wordt verwacht, kun je vanaf 19 augustus 2019 vinden in de introductieplanning op de portal bij 'FLOT Nieuws'. Voor toegang tot de portal heb je inmiddels inloggegevens toegestuurd gekregen van de Studentenhelpdesk.

Boekenlijst

Jouw boekenlijst kun je vanaf nu vinden op de portal. Je klikt op ‘Opleidingen’ (balk bovenaan, naast ‘Persoonlijk’) en dan selecteer je de gewenste opleiding. Hierna maak je een keuze voor de juiste studievorm. Onder het kopje ‘Opleidingsinfo’ zie je ‘Rubriek: Boekenlijst’ staan. Klik ‘Rubriek Boekenlijst’ open en selecteer de boekenlijst van jouw studiejaar. Je bent vrij om zelf te bepalen waar jij je boeken aanschaft. Zorg er wel voor dat je de editie aanschaft die in de boekenlijst wordt vermeld.

Excursie- en overige kosten

Naast collegegeld en de kosten voor boeken kan het zijn dat je tijdens je studie te maken krijgt met eventuele aanvullende kosten voor o.a. excursies, readers, laptop en stage (o.a. reiskosten en gemeentelijke documenten).

Indeling studiejaar

Het studiejaar is opgedeeld in vier perioden. Elke periode bestaat uit onderwijs-, tentamen- en hertentamen-/kantelweken. De eerste drie perioden van elk tien weken zijn ingedeeld met acht weken onderwijs, een tentamenweek (week 9) en een hertentamen-/kantelweek (week 10). De laatste periode (4) van twaalf weken heeft zeven onderwijsweken en drie tentamen-, hertentamen-/kantelweken en twee weken voor de afwikkeling van het studiejaar. In een hertentamen-/kantelweek kunnen toetsen en herkansingen worden afgenomen. Tevens kun je deze week gebruiken om de opdrachten van de voorafgaande periode af te ronden en je portfolio bij te werken. Deze indeling en andere belangrijke data staan in de jaaragenda voor studenten. De jaaragenda kun je vinden op de portal onder ‘Handige Sites’.

Collegerooster

De perioden- en tentamenroosters worden uiterlijk drie weken voor de betreffende onderwijs- of tentamenperioden gepubliceerd. Via de portal kun je het rooster raadplegen (klik op 'persoonlijk' en vervolgens 'Mijn rooster'.) Selecteer eerst 'mijn rooster in Rostar Eduflex'. Je logt in met gebruikersnaam 'flot' en wachtwoord 'flot'. Dan klik je op 'klassen' en selecteer je de klas waarin je zit (zie onderstaande print screen). Mocht je opleiding meerdere klassen hebben dan wordt tijdens de introductiedag bekend gemaakt in welke klas je zit.

Sfeerafbeelding Fontys

Begeleiding tijdens de studie

Gedurende de gehele opleiding ontvang je begeleiding van een studieloopbaanbegeleider (SLB). De SLB is de begeleider van je persoonlijke leerproces. Daarover worden individuele afspraken gemaakt. Met je SLB bespreek je ook regelmatig je studieresultaten. De studieloopbaanbegeleider is het eerste aanspreekpunt voor al je vragen en eventuele problemen rondom je studie.

OER (Onderwijs- en Examenregeling)

Als student val je onder de regeling die beschreven staat in de huidige Onderwijs- en Examenregeling (OER) die op de portal terug te vinden is vanaf de aanvang van het studiejaar. In de regeling vind je informatie over toelatingseisen, de verdeling van studiepunten, studiebegeleiding, studieadvies, studeren met een handicap, de examencommissie en nog veel meer. De bijlagen van de OER (studieprogramma's) vind je onder de rubriek 'programma overzicht' op de betreffende opleidingspagina's.

Studieverenigingen Herodotus, Omnia Beta en Lingua

Als interessante aanvulling op je studie kun je lid worden van één van de studieverenigingen. Zij organiseren diverse spannende, bruisende en leerzame activiteiten en lezingen. Voor meer informatie over deze studieverenigingen kun je kijken op de portal. Daarnaast kun je als lid jouw boeken met korting bestellen via deze link naar StudyStore.

Vragen of opmerkingen?

De collega’s van het bedrijfsbureau Studentzaken helpen je graag verder: 

E-mail: studentzakenflot@fontys.nl

Telefoonnummer: +31(0)8850 74288 / WhatsApp: +31(0)6 41622446

Het bureau Studentzaken is gesloten van 29 juli tot en met 2 augustus 2019.

Mede namens alle collega’s wens ik je een succesvolle studie toe en zie je graag op woensdag 4 september!

Met vriendelijke groet,

Yvonne Visser 
Directeur Fontys Lerarenopleiding Tilburg