Jouw eerste studieweek

 • Aanmelding nog niet compleet?

  Om te kunnen starten met de opleiding dien je vóór 1 september 2021 te voldoen aan alle inschrijfvoorwaarden. Om de status van je inschrijving te bekijken, bezoek regelmatig je account in Studielink.

  In verband met de verwerkingstijd dien je de ontbrekende gegevens/documenten uiterlijk 23 augustus 2021 aan te leveren bij bureau Studentzaken.

  Een gewaarmerkt kopie van de vooropleiding (diploma + cijferlijst) kun je per post sturen naar:

  Fontys Lerarenopleiding Tilburg 
  T.a.v. Inschrijvingen (postvak B0.88)
  Antwoordnummer 454
  5000 VB Tilburg (Een postzegel is niet nodig)

  Benodigde inschrijfdocumenten kun je op afspraak ook laten waarmerken bij de balie van het bureau Studentzaken in ruimte D1.13 (Mollergebouw). Kijk voor de openingstijden bij het kopje 'Contact' (voorlopig gesloten tot 31 augustus 2021). Tijdens de lessen op de introductiedag vindt er een controle van de inschrijving plaats. Om deel te kunnen nemen aan de lessen, dien je tijdens de eerste twee weken van het studiejaar in het bezit te zijn van een ‘bewijs van inschrijving’; een inschrijfbewijs waarmee je aan kunt tonen dat je inschrijving compleet is. Een bewijs van inschrijving krijg je toegestuurd nadat de inschrijving via Studielink is voltooid.

 • Programma eerste studiedag

  Je wordt verwacht in de week van maandag 30 augustus 2021* voor de introductie en aansluitend de eerste colleges in het Mollergebouw (P1), Prof. Goossenslaan 1-01 te Tilburg.

  * In verband met de corona maatregelen zijn we op dit moment nog druk bezig met de inrichting van de introductie en de start van de lessen vanaf 30 augustus as. Het is op dit moment nog onduidelijk of de lessen online of fysiek gaan plaatsvinden.

  Hoe laat en waar je definitief wordt verwacht, kun je vanaf 23 augustus 2021 vinden in onderstaande introductieplanning en op de portal bij 'FLOT Nieuws'. Tot die tijd zal onderstaand schema worden bijgewerkt.

  Catering op de campus
  Ook voor onze cateraar heeft de Coronacrisis gevolgen. Sodexo (onze cateraar) heeft vroegtijdig het contract met Fontys per 1 september 2020 moeten opzeggen. Er wordt hard gezocht naar een toekomstbestendige oplossing, maar naar verwachting zal dit enkele maanden in beslag nemen. Dit betekent dat er vanaf 1 september voorlopig geen catering meer aangeboden wordt op de campus. Wel zijn er warme dranken beschikbaar in de koffiemachines, en kun je gebruik maken van de automaten voor fris en snacks.

  Als gevolg van de Corona maatregelen kan het zijn dat de lessen voornamelijk online van start gaan. Binnen Fontys werken we voor het online onderwijs met MS Teams*. Er zal ook fysiek onderwijs op locatie in Tilburg worden aangeboden, mits het mogelijk is.

  In de week van 23 augustus ontvang je meer informatie en een uitnodiging voor de startbijeenkomst en aansluitend de eerste colleges.
  Let op! Er wordt gecommuniceerd via jouw Fontys e-mailadres.


  * Als je met MS Teams aan de slag gaat moet je om te beginnen de applicatie downloaden. Deze instructievideo's kunnen jou helpen de applicatie verder te leren kennen.

  Voor toegang tot de portal heb je inmiddels inloggegevens toegestuurd gekregen van de Studentenhelpdesk. Deze gegevens ontvang je ongeveer 24 uur na aanmelding via Studielink.
  Heb je geen inloggegevens ontvangen, stuur dan een mailtje naar inschrijvingenflot@fontys.nl.

  Introductieplanning

  OpleidingDatumTijdLocatie
  Ler. opl. 2e gr AardrijkskundeNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekend
  Ler. opl. 2e gr Alg. economieNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekend
  Ler opl 2e gr BedrijfseconomieNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekend
  Ler. opl. 2e gr BiologieNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekend
  Ler. opl. 2e gr DuitsNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekend
  Ler. opl. 2e gr EngelsNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekend
  Ler. opl. 2e gr FransNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekend
  Ler. opl. 2e gr GeschiedenisNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekend
  Ler. opl. 2e gr GZWNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekend
  Ler. opl. 2e gr LevensbeschouwingNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekend
  Ler opl 2e gr MaatschappijleerNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekend
  Ler. opl. 2e gr NatuurkundeNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekend
  Ler. opl. 2e gr NederlandsNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekend
  Ler. opl. 2e gr OmgangskundeNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekend
  Ler. opl. 2e gr ScheikundeNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekend
  Ler. opl. 2e gr SpaansNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekend
  Ler. opl. 2e gr Science & TechnologyNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekend
  Ler. opl. 2e gr WiskundeNog niet bekendNog niet bekendNog niet bekend
  Kopopleiding31-08-2020Informatie via opleidingInformatie via opleiding

  Let op! wijzigingen onder voorbehoud (houd daarom deze pagina, de portal en je mailbox goed in de gaten).

 • Rooster

  Indeling studiejaar

  Het studiejaar is opgedeeld in vier perioden. Elke periode bestaat uit onderwijs-, tentamen- en hertentamen-/kantelweken. De eerste drie perioden van elk tien weken zijn ingedeeld met acht weken onderwijs, een tentamenweek (week 9) en een hertentamen-/kantelweek (week 10). De laatste periode (4) van twaalf weken heeft zeven onderwijsweken en drie tentamen-, hertentamen-/kantelweken en twee weken voor de afwikkeling van het studiejaar. In een hertentamen-/kantelweek kunnen toetsen en herkansingen worden afgenomen. Tevens kun je deze week gebruiken om de opdrachten van de voorafgaande periode af te ronden en je portfolio bij te werken. Deze indeling en andere belangrijke data staan in de jaaragenda voor studenten. De jaaragenda kun je vinden op de portal onder ‘Handige Sites’.

  Collegerooster

  De perioden- en tentamenroosters worden voor de betreffende onderwijs- of tentamenperioden in Xedule gepubliceerd. Via de portal kun je het rooster raadplegen (klik op 'persoonlijk' en vervolgens 'Mijn rooster'). Selecteer 'rooster in Xedule' om in het roosterprogramma te komen. De handleiding voor het bekijken van het rooster vind je hier.

  Mocht je opleiding meerdere klassen hebben dan wordt vanaf 23 augustus door de opleiding bekend gemaakt in welke klas je zit.

  Onderstaand een overzicht van de eerstejaars groepen per opleiding:

  Ler. opl. 2e gr Aardrijkskunde07_AA-VT1
  Ler. opl. 2e gr Alg. economie07_EC-VT1
  Ler opl 2e gr Bedrijfseconomie07_EC-VT1
  Ler. opl. 2e gr Biologie07_BI-VT1
  Ler. opl. 2e gr Duits07_DU-VT1
  Ler. opl. 2e gr Engels07_EN-VT1
  Ler. opl. 2e gr Frans07_FR-VT1
  Ler. opl. 2e gr Geschiedenis07_GE-VT1
  Ler. opl. 2e gr GZW07_GZW-VT1
  Ler. opl. 2e gr Levensbeschouwing07_LB-VT1
  Ler opl 2e gr Maatschappijleer07_MA-VT1
  Ler. opl. 2e gr Natuurkunde07_NASK-VT1
  Ler. opl. 2e gr Nederlands07_NE-VT1
  Ler. opl. 2e gr Omgangskunde07_OMG-VT1
  Ler. opl. 2e gr Scheikunde07_NASK-VT1
  Ler. opl. 2e gr Spaans07_SP-VT1
  Ler. opl. 2e gr Science & Technology07_S&T-VT1
  Ler. opl. 2e gr Wiskunde07_WI-VT1
  Kopopleiding07_KOP1

 • OER (Onderwijs- en Examenregeling)

  OER (Onderwijs- en Examenregeling)

  Als student val je onder de regeling die beschreven staat in de huidige Onderwijs- en Examenregeling (OER) die op de portal terug te vinden is vanaf de aanvang van het studiejaar. In de regeling vind je informatie over toelatingseisen, de verdeling van studiepunten, studiebegeleiding, studieadvies, studeren met een handicap, de examencommissie en nog veel meer. De bijlagen van de OER (studieprogramma's) vind je onder de rubriek 'programma overzicht' op de betreffende opleidingspagina's.

 • Studieverenigingen Herodotus, Omnia Beta en Lingua

  Studieverenigingen Herodotus, Omnia Beta en Lingua

  Als interessante aanvulling op je studie kun je lid worden van één van de studieverenigingen. Zij organiseren diverse spannende, bruisende en leerzame activiteiten en lezingen. Voor meer informatie over deze studieverenigingen kun je kijken op de portal. Daarnaast kun je als lid jouw boeken met korting bestellen via deze link naar StudyStore.

 • Need to Know
  In de eerste weken van de studie ontvang je via 'FLOT Vooruit' alle need-to-know informatie die je mogelijk nodig hebt voor het verdere verloop van je studie.
  Klik op deze link (beschikbaar vanaf eind augustus) om rechtreeks naar de informatie op de portal te gaan.