Bestel en vraag aan

• Fontys Studentenkaart

e

De Fontys Studentenkaart is onmisbaar in het dagelijkse leven bij Fontys. Je gebruikt hem:

• om te printen en te kopiëren
    • voor het lenen van materialen

Zorg er daarom voor dat je je kaart op tijd in huis hebt.

Hoe te verkrijgen?

Je Fontys Studentenkaart wordt binnen 10 werkdagen naar je correspondentie-adres gezonden wanneer onderstaande stappen zijn afgerond.
    Let op: hiervoor heb je je Fontys inlog-gegevens nodig. (Die heb je na je eerste inschrijving per mail ontvangen. Klik hier voor een voorbeeld.)

STAP 1. Pasfoto uploaden (alleen desktop/laptop)
    STAP 2. Inschrijving volledig afronden, inclusief het afgeven van de digitale machtiging voor de inning van het collegegeld.

•   Voorbeeld mail inloggegevens

De mail zoals hier afgebeeld, heb je ontvangen na je aanmelding bij Studielink. Bewaar deze mail goed. De gegevens heb je regelmatig nodig.

Afzender mail: no-reply@fontys.nl

Onderwerp mail: Fontys account creatie/creation

• Locker nodig?

Iedere academie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten heeft studentenkluisjes ter beschikking. Deze kluisjes zijn per jaar te ‘huur’ voor een borg van € 25. Deze borg dien je te betalen met je studentenpas. Indien je voor een kluisje in aanmerking wilt komen kun je dit regelen bij de conciërgebalie van fase 1 (ingang Zwijsenplein). Zij verhuren de kluisjes en geven de sleutels uit. Je kunt een kluisje dus altijd maar voor maximaal 1 jaar huren. Aan het einde van het studiejaar dien je de sleutel in te leveren.

• Kleding bestellen

Danskleding

Voor de studie Muziektheater heb je danskleding nodig:

• kleding voor klassiek ballet
    • jazzkleding.

Kledingvoorschriften

Er zijn voorschriften in danskleding. Dit hoor je van de dansdocent tijdens de eerste dansles.
    Je dansdocent geeft ook tips waar je deze kleding het beste kunt aanschaffen en of je ergens korting krijgt op danskleding.

• Wifi

Verbinden met Eduroam (WiFi)

Voor een veilige en stabiele WIFI-verbinding bij Fontys kun je gebruik maken van het WIFI netwerk Eduroam. Hieronder een korte instructie hoe je snel en eenvoudig de juiste instellingen voor je persoonlijke en privé device kiest.

Korte stappen

1. Gebruik je dataverbinding of verbind je telefoon met een beschikbaar WIFI netwerk. Binnen Fontys kies je voor Fontys_WIFI_start

2. Scan met je smartphone de QR-code of ga via je browser (Safari, Chrome, Firefox, Internet Explorer) naar de website: http://wifi.fontys.nl

3. Lees de pagina goed door en volg stap voor stap de instructies.

4. Vul (wanneer gevraagd) je Fontys gebruikersnaam in <PCN>@student.fontys.nl of <PCN>@fontys.nl

5. De juiste instellingen worden gedownload. Hier wordt nog gevraagd naar je Fontys wachtwoord (behorend bij je PCN)

6. Je kunt nu verbinding maken met WIFI via eduroam

• Gratis software: office 365

Gratis office 365

Alle studenten van Fontys hebben recht op het Office 365 pakket. Je kunt gebruik maken van de online versie. Maar je kunt het pakket ook downloaden op jouw verschillende devices, zoals je laptop en je smartphone.

We adviseren je dringend om gebruik te maken van het Office 365 pakket. Je leest precies wat je moet doen in de handleiding die we op de Fontysportal hebben geplaatst. Gebruik de inloggegegevens die je meteen na je aanmelding bij Studielink van ons ontvangen hebt om op de portal te komen. (zie ook: Mijn persoonlijke inlog, e-mail en wifi).

Waarom Office 365?

• Veilige opslag voor je Fontys studiemateriaal.
      • Als je internetverbinding hebt, kun je bij je spullen.
      • Je kan er met alle apparaten terecht, als het maar een browser aan boord heeft.
      • Je OneDrive is 1 TB groot, en biedt synchronisatie software voor je privé laptop of desktop.
      • Legaal en gratis Office 2016 installeren op wel 10 apparaten.
      • Bijna elk onderdeel van Office365 heeft een aparte app, zoek maar eens in de store van je mobiele apparaat.
      • Je kunt gebruik maken van de Fontys cloudomgeving zolang je hier studeert.