Programma eerste studiedag

Waar moet ik zijn?

De meeste colleges vinden plaats in het St. Martinushuis aan de Nieuwegracht 65 in de binnenstad van Utrecht (direct links naast Museum Catharijneconvent). Soms wordt gebruik gemaakt van ruimtes in het St. Bonifaciushuis aan de Nieuwegracht 61, aan de andere kant van Museum Catharijneconvent. Bij grote klassen wordt uitgeweken naar het AriĆ«nsinstituut, Keistraat 9 (op ongeveer 8 minuten lopen van het St. Martinushuis). 
Het bedrijfsbureau van FHTL bevindt zich op de begane grond van het St. Martinushuis.

Waar en wanneer zijn mijn colleges?

Het rooster staat online en is in te zien zonder dat je hoeft in te loggen. Ga naar fhtl.nl en klik op Rooster. Vlak voor de zomervakantie zal het collegerooster van 2019-2020 bekend zijn. Selecteer vervolgens je studiejaar en je krijgt het rooster in beeld. Je kan doorklikken op de cursusnaam om de cursusbeschrijving te zien. 

In het rooster staat naast de cursusnaam de afkorting van de naam van de docent en rechts bovenaan het lokaal. U65 staat voor het St. Martinushuis, Nieuwegracht 65, en U61 voor het St. Bonifaciushuis, Nieuwegracht 61.

Studeren zonder internet kan niet meer

Bij FHTL gaat veel digitaal (Fontysportal, website, rooster etc). Als je een mobiele telefoon, iPad, notebook of laptop hebt met draadloos internet, dan kun je in het gebouw inloggen op het draadloze netwerk van eduroam. Je gebruikt hiervoor dezelfde inloggegevens als die voor je e-mail; username (PCN) vb. 123456 met gelijk daarachter @student.fontys.nl en je wachtwoord.

Inloggen computerleerzaal (U65-102)

Je kan op de leslocatie gebruik maken van de computers in de ontmoetingsruimte (in de kelder van het St. Martinushuis).. Je kunt inloggen met een algemeen studentenaccount. 
Gebruikersnaam: fkt_f_fontstud
Wachtwoord: Student2013

Studentenleven @FHTL Utrecht

Krijg alvast een indruk hoe hoe het is om bij ons te studeren (en doceren)