Mijn inschrijving

Je hebt je aangemeld bij Studielink. Leuk dat je voor Fontys hebt gekozen. Voordat je bij ons start, is het slim om deze stappen te doorlopen. Alles is dan geregeld om goed te beginnen!

 • Inschrijving Studielink

  Je hebt je aangemeld voor een opleiding. Dat betekent NIET dat je al ingeschreven bent. Je bent pas ingeschreven als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan.

  Ga regelmatig naar je Studielink pagina en check je 'to do' acties.

 • Mijn intro

  26 augustus - 29 augustus 2019

  Leer je medestudenten kennen en ontmoet je toekomstige klasgenoten. Maak een praatje, speel spelletjes, heb plezier en maak kennis met de school en het studentenleven in Venlo.

  Deelnemen aan de activiteiten op maandag en dinsdag is aan te bevelen maar niet verplicht. De definitieve klasindeling, woensdag 28 augustus, is wel verplicht voor alle 1e jaars studenten.


  De planning van de introductieweek is als volgt:

  • Maandag 26 augustus - Maak kennis met je medestudenten

  Tijd: 11:30 - 22:00

  Locatie: Fontys Campus Venlo, Meulewiekers

  De introductieweek begint met een korte registratie om 11:30 uur op school, waar je jouw groepen zult ontmoeten en uw vrienden zult ontmoeten. Tot 12:30u zullen we je voorzien van lunch en een goed humeur.

  Daarna zullen we naar "Meulewiekers" lopen, waar we een Open-Air-Festival organiseren met livemuziek, drankjes, eten en spelen, je hebt ook de kans om prijzen te winnen tijdens competities met je teamgenoten.

  Het festival eindigt rond 22:00u, dus je hebt nog steeds de kans om met het openbaar vervoer naar huis te gaan of naar het stadscentrum te lopen en het feest voort te zetten.


  Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys
  • Dinsdag 27 augustus - Maak kennis met onze campus

  Tijd: 13:00 - 22:00

  Locatie: Fontys Campus Venlo, city center, John Doe, Loco Galerie

  Dinsdag beginnen we om 13:00 uur op Fontys en tijdens een speciale speurtocht kun je de school en de campus leren kennen. Rond 15:00 uur gaan we samen eten en lopen naar de stad.

  Daarna zullen we een kroegentocht lopen door een aantal van de coolste bars in de stad laten, inclusief een grappig drankspel dat je gratis drankjes bezorgt. Je hebt de kans om het nachtleven van Venlo te leren kennen en we zullen je rondleidingen geven waar je je medestudenten kunt ontmoeten.

  De kroegentocht zal rond 22:00 uur eindigen.


  • Woensdag 28 augustus - De definitieve klasindeling

  NB! De klasindeling is verplicht voor alle 1e jaars studenten!

  Activiteiten:

  1. Introductie door opleidingsmanager: 10:30

  2. Klasindeling 11:45 - 12:30

  3. Introductielessen met de studieloopbaanbegleider volgen na 12:30

  Locatie: Fontys Campus Venlo

  Nadat je twee dagen de tijd hebt gehad om je medestudenten te ontmoeten en vrienden te maken, hebben we woensdagochtend de officiële klassenregistratie. Die dag is verplicht, dus wees op tijd.

  Je leert je klasgenoten kennen, je studieloopbaanbegeleider en al het andere dat belangrijk is voor een goede start bij Fontys. Daarna heb je de kans om deel te nemen aan een beurs op de campus en leer je onze studentenverenigingen, sportclubs, Check-Venlo en nog veel meer kennen.

  We hebben ook muziek. de school sluit om 18:30 uur en de beurs rond 17:00 uur, dus je hebt nog tijd om je te mengen met je nieuwe klasgenoten.


  • Donderdag 29 augustus - Het eindfeest

  Op donderdag staat een feestje gepland. Je zal nog kort voor de introductie week verdere informatie hierover krijgen.


  Aanmelding

  Als je aan de hele introductieweek wilt deelnemen, meld je dan uiterlijk 19 augustus aan!

  MELD JE HIER AAN

 • Studiekeuzecheck

  Studiekeuzecheck

  De Studiekeuzecheck zorgt ervoor dat we je bij jouw start direct begeleiding op maat bieden, wat jouw kans op studiesucces vergroot. De Studiekeuzecheck test je op persoonlijkheidskenmerken, interesse, motivatie en studie-aanpak.

  De studiekeuzecheck bestaat in ieder geval uit een digitale vragenlijst en een contactmoment met de opleiding. Op basis hiervan krijg je een studiekeuzeadvies.

  Hier kun je de vragenlijst vinden.

 • OV-jaarkaart
  Sfeerafbeelding Fontys

  Als je studiefinanciering ontvangt, dan kun je ook een OV-jaarkaart aanvragen.
  Hiermee kun je gratis of met korting reizen via het openbaar vervoer.

  Je OV-jaarkaart is geldig vanaf 1 september.

 • Collegegeld

  Als je gaat studeren moet je collegegeld betalen. De hoogte van de tarieven kan variëren afhankelijk van factoren als nationaliteit, eventueel eerder behaalde graad en opleiding die je wilt gaan volgen of al volgt. Gebruik onderstaande collegegeldmeter om te bepalen wat jouw collegegeld wordt:

  Wil je meer info over het collegegeld kijk dan op www.fontys.nl/collegegeld

 •   Incassomomenten

  Bij betaling in termijnen

  Er wordt geïnd in maximaal 10 gelijke termijnen op of rond de 25e van de maand. Het nog te betalen bedrag wordt vervolgens verdeeld over de nog resterende termijnen tot en met juni. Let op: Voor betaling in termijnen wordt € 24,00 administratiekosten per studiejaar berekend. Deze kosten worden gelijktijdig met de eerste termijn afgeschreven.

  Bij betaling ineens

  Als je start met je studie op 1 september vindt incasso van je collegegeld plaats op of rond 25 september. Start je na 1 september dan vindt de incasso plaats op 25 september of de 25e van de volgende maand, dat is afhankelijk van de verwerkingstijd na jouw inschrijving.

  Let op: Als je je 'verzoek tot inschrijving' voor het huidig studiejaar na de datum van de laatste incasso (op of rond 25 juni) hebt ingediend, is alleen betaling ineens mogelijk.

  Start je in februari?

  Stroom je tussentijds in of kies je voor een opleiding met een februari instroom, dan vindt incasso van je collegegeld plaats op of rond de 25e van de maand, afhankelijk van de verwerkingstijd na jouw inschrijving. Ook hier geldt dat de laatste incassoronde plaats vindt op of rond 25 juni.

  In alle gevallen (betaling in termijnen of ineens) ontvang je voorafgaand aan iedere incasso een bericht waarin je word geinformeerd over de exacte datum van incasso.

 • Studiefinanciering