Mijn intro

26 augustus - 29 augustus 2019

Leer je medestudenten kennen en ontmoet je toekomstige klasgenoten. Maak een praatje, speel spelletjes, heb plezier en maak kennis met onze hogeschool en het studentenleven in Venlo.

Deelnemen aan de activiteiten op maandag en dinsdag raden we aan maar is niet verplicht. De definitieve klasindeling, woensdag 28 augustus, is wel verplicht voor alle eerstejaarsstudenten.


De planning van de introductieweek is als volgt:

  • Maandag 26 augustus - Maak kennis met je medestudenten

Tijd: 11:30 - 22:00 uur

Locatie: Fontys Campus Venlo, Meulewiekers

De introductieweek begint met een korte registratie om 11:30 uur op school, waar je de groepen zult ontmoeten. Je ontvangt dan ook het armbandje voor de toegang tot de introductieweek. Zorg ervoor dat je het armbandje niet voor het einde van de introductieweek kwijt raakt.

Tot 12:30 uur zullen we je op de campus voorzien van een lekkere lunch en een goed humeur!

Daarna zullen we naar "Meulewiekers" lopen, waar we een Open-Air-Festival organiseren met livemuziek, drankjes, eten en spellen. Je hebt ook de kans om prijzen te winnen tijdens competities met je teamgenoten. Tijdens het festival kun je muntjes kopen voor drankjes (€2,- per muntje) en pinnen (Maestro, V-pay) of met contant geld iets te snacken en eten kopen. Credietkaartbetalingen zijn NIET geaccepteerd. Let op! Het geld voor de ongebruikte muntjes wordt niet geretourneerd!

Het festival eindigt rond 22:00 uur, dus je hebt nog steeds de kans om met het openbaar vervoer naar huis te gaan of naar het stadscentrum te lopen en verder te feesten.

Parkeren: Tot 22:00 uur kun je gebruik maken van de Fontys parkeerplaats.


Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys
  • Dinsdag 27 augustus - Maak kennis met onze campus

Tijd: 13:00 - 22:00 uur

Locatie: Fontys Campus Venlo, Venlo Centrum, John Doe, Loco Galerie

Dinsdag beginnen we om 13.00 uur op de Fontys campus en tijdens een speciale speurtocht kun je de school en de campus leren kennen. Rond 15:00 uur gaan we samen eten en lopen we naar de stad.

Daarna zullen we een kroegentocht doen door een aantal van de gezelligste bars en kroegjes in de stad, inclusief een leuk drankspelletje waarmee je gratis drankjes kunt winnen. Je hebt de kans om het nachtleven van Venlo en je medestudenten te leren kennen.

De kroegentocht zal rond 22:00 uur eindigen.


  • Woensdag 28 augustus - De definitieve klasindeling

NB! De klasindeling is verplicht voor alle eerstejaarsstudenten!

Activiteiten:

1. Klasindeling

  • International Marketing (Duitse stroom): 8:45 - 9:15
  • International Marketing (Nederlandse & Engelse stroom): 9:30 - 10:15

2. Introductie door opleidingsmanager: tussen 9:20 - 10:30 uur (per klas)

3. Introductielessen met de studieloopbaanbegleider.

Locatie: Fontys Campus Venlo

Nadat je twee dagen de tijd hebt gehad om je medestudenten te ontmoeten en vrienden te maken, hebben we woensdagochtend de officiële klassenregistratie. Die dag is verplicht, dus wees op tijd.

Je leert je klasgenoten en studieloopbaanbegeleider kennen. Daarna heb je de kans om deel te nemen aan een beurs op de campus en leer je onze studentenverenigingen, sportclubs, Check-Venlo en nog veel meer kennen.

Er is ook muziek! De campus sluit om 18.30 uur en de beurs rond 17.00 uur, dus je hebt nog tijd om even gezellig te kletsen met je nieuwe klasgenoten.


  • Donderdag 29 augustus - Het eindfeest

Donderdag is de laatste dag van de intro en daarvoor organiseert Fontys Venlo samen met HAS Hogeschool en Universiteit Maastricht een festival in de binnenstad van Venlo.

De planning is:

  • 18:00 uur: verzamelen in de binnenstad bij het havengebied
  • 19:00 uur: begin activiteiten in de binnenstad
  • 23:00 uur: eindfeest bij Grenswerk

Let op! In Venlo geldt betaald parkeren rondom de binnenstad, bij het treinstation en in een deel van Venlo-Zuid. Zorg er dus voor dat je transport naar huis hebt geregeld!


Aanmelden

Als je aan de hele introductieweek wilt deelnemen, meld je dan uiterlijk 19 augustus aan!

Meld je aan voor de introductieweek

Aanmelden!