Het studentenleven in Venlo

Sfeerafbeelding Fontys

De bende van...

Studeren in Venlo betekent studeren in het middelpunt van een bloeiende en ‘duurzame’ regio. Zo is de regio Venlo het wereldwijde expertisecentrum van cradle-to-cradle. Venlo is daarnaast een stad vol ondernemers, van wie velen hun succes danken aan zeer innovatieve ideeën. En Venlo is ‘“ut stedje van lol en plezeer’”. Een stad die het hele jaar door bruist vanwege de feesten en festivals. Laat je inspireren door alle mogelijkheden die Venlo je te bieden heeft.

Checkpoint Venlo

Checkpoint Venlo is een organisatie in Venlo die studenten helpt met het regelen van een hoop praktische zaken. Je kunt er bijvoorbeeld terecht als je op zoek bent naar woonruimte, een baantje of bijvoorbeeld een nieuwe fiets. In principe kan Checkpoint je helpen met het regelen van zaken waar je tegenaan loopt bij het studeren in een nieuwe stad. Ook als je informatie nodig hebt kun je bij hen terecht!

Checkpoint
Koninginnesingel 29
5911 KC Venlo
The Netherlands

www.checkpointvenlo.com
info@checkpointvenlo.com
+31 773905944

Student Sports Venlo

Naast studeren geeft Fontys je de mogelijkheid je medestudenten beter te leren kennen in een sociale omgeving. Daarom biedt Fontys, in nauwe samenwerking met met sportverenigingen in de regio, verschillende sportactiviteiten aan. Deze activiteiten worden wekelijks georganiseerd en zijn speciaal voor Fontys studenten. Deelname is niet gratis, echter biedt Fontys wel verschillende kortingen aan voor de sportactiviteiten, zo dat iedereen deel kan nemen.

Studentenverenigingen

Voor studenten Industrieel Product Ontwerpen, Mechatronica, Werktuigbouwkunde, Software Engineering en Business Informatics bestaat de mogelijkheid om lid te worden van studentenvereniging Da Vinci. Als nieuwe student is dit de ultieme kans om kennis te maken met je studiegenoten en de stad! Er worden jaarlijks verschillende leuke activiteiten georganiseerd voor leden, bezoek www.sadavinci.nl voor meer informatie!