E-books en e-journals

eContent Portal

Als je op zoek bent naar een specifiek e-journal (digitaal tijdschrift) of e-book (digitaal boek), kun je gebruikmaken van de zogenaamde eContent Portal. Hiermee kun je alléén zoeken je op titels van e-journals en e-books, niet naar artikelen of hoofdstukken. Je kunt de eContent portal ook gebruiken om te kijken welke e-journals en e-books de Fontys Mediatheek heeft op een bepaald onderwerp of vakgebied.

E-journals lees je in BrowZine

Meer informatie: BrowZine

E-book service voor studenten met dyslexie

Stichting Dedicon levert digitale leermiddelen voor studenten met dyslexie.
Studenten met dyslexie kunnen bij Dedicon een account aanmaken (let op: Voor elke aangemelde gebruiker dient eerst een verklaring leesbeperking geaccepteerd te zijn.). Je kunt dan via isbn checken of een boek in pdf uitgave beschikbaar is. Dit kun je dan kopen voor een klein bedrag. Is het niet beschikbaar, dan kun je een verzoek tot vervaardiging doen en vervolgens komt de pdf uitgave beschikbaar.