Library Access Browserextensie

Thuis geen toegang tot wetenschappelijke artikelen? De mediatheek niet onder handbereik?
Wel met
Library Access!
Toegang tot digitaal onderzoekmateriaal, overal en altijd.  

Thuis bezig aan je onderzoek, scriptie of artikel? Op zoek naar wetenschappelijk bewijs voor in je presentatie? Download de gratis Library Access browserextensie en krijg direct toegang tot wetenschappelijke artikelen, tijdschriften en databases uit de collectie van de Fontys mediatheek. Waar en wanneer je maar wilt.

Benieuwd hoe het werkt? Bekijk deze animatie:


Klik hier voor meer informatie of download de extensie direct. Nu beschikbaar voor Chrome en Firefox, binnenkort ook voor Edge, Safari, Opera.


Wat is het?

De Library Access browserextensie van LEAN Library zorgt ervoor dat je altijd direct toegang hebt tot digitaal studiemateriaal, waar en wanneer je maar wilt. Of het nu op je vakantieadres in Spanje is, op de flexplek waar je graag studeert of gewoon thuis. De extensie zorgt er voor dat je meer tijd kunt besteden aan je scriptie of presentatie, in plaats van het zoeken naar wetenschappelijke bronnen. In slechts een paar simpele stappen heb je toegang.

Hoe werkt het?

De Library Access browserextensie werkt als volgt: als je een website bezoekt waar de mediatheek een licentie heeft, krijg je een melding. Vervolgens is het een kwestie van één keer klikken om die site via de mediatheek te openen, en toegang te krijgen tot al het gelicentieerde materiaal.
De browserextensie toont een icoontje in de bladwijzerbalk. Dit werkt min of meer als een stoplicht. Is het icoontje groen, dan ben je ingelogd. Bij een grijs icoon heb je geen toegang. Als je een artikel wilt gebruiken dat niet toegankelijk lijkt te zijn, dan zoekt Library Access naar een open source versie van het artikel.

Download de Library Access browserextensie

Je kunt de browserextensie hier gratis downloaden. Deze extensie is beschikbaar voor de meest gebruikte browsers. Het werkt alleen op desktop/laptop.
Nadat je de browserextensie hebt geïnstalleerd, hoef je alleen nog maar je instituut te selecteren. Heb je dat gedaan? Dan is de extensie klaar voor gebruik! 

Hoe zit het met mijn privacy? 

Je kunt de Library Access browserextensie geheel anoniem gebruiken.  De extensie verzamelt geen persoonlijke gegevens, tenzij jij ze actief deelt. Ook bewaart de extensie geen IP-adres of het unieke ID van jouw PC.
Meer weten over hoe je privacy gewaarborgd is? Lees het privacy statement van de extensie.

Lean%20Library%20Fontys.PNG Lean%20Library.png