Mediatheek Sittard

Mediatheek Fontys Campus Sittard verzorgt de informatievoorziening voor de studenten, docenten en medewerkers van de vier instituten Lerarenopleiding Sittard, de Nieuwste PABO, Hogeschool Pedagogiek en Educational Needs (EN) behorende tot Fontys Campus Sittard in de breedste zin van het woord.

Naast het lenen, reserveren, raadplegen en retourneren van fysieke informatiedragers heb je toegang tot een groot aantal digitale databanken, E-journals en E-books. Met onze zwart-wit en kleuren printer/copiers kun je kopiƫren, printen en scannen. Daarnaast verzorgt de mediatheek workshops Informatievaardigheden en APA-richtlijnen. Dankzij het draadloze netwerk kun je overal in de mediatheek op je laptop of tablet werken.

Voor uitgebreide informatie over de Fontys Mediatheek Sittard met tips en handleidingen klik hier Mediatheek voor Newbies.

Beste studenten,

Tijdens de lockdown, die op 19-12 jl. is ingegaan en ook het hoger onderwijs en daarmee alle Fontys onderwijsinstellingen treft, blijven de Fontys mediatheken, dus ook van locatie Sittard, open als eventuele studieplek voor kwetsbare studenten. Je dient dan wel te zijn aangemerkt als kwetsbare student door bijvoorbeeld je studieadviseur.

Behoor je niet tot bovengenoemde groep, dan kun je ook in de mediatheek terecht, echter alleen ten behoeve van het uitlenen en retourneren van boeken e.d. Hierbij kun je gebruik maken van de selfservice-unit in de mediatheek waarmee je zelfstandig, met behulp van je Fontys studiepas, boeken kunt lenen, terugbrengen en verlengen. Je kunt dat ook aan de mediatheekbalie laten doen, die elke dag is geopend van 10:00-14:00u en als zodanig door een mediatheekmedewerker wordt bemand.

Nogmaals: een bezoek aan de mediatheek is voor niet-kwetsbare studenten dus alleen bedoeld voor uitleenhandelingen, en niet voor overleg, studie of socializen. Hierop zal worden toegezien.

Ongeacht tot welke groep je behoort, dien je altijd eerst jezelf te melden aan de balie van Huisvesting & Facilities (conciƫrge / beveiliging) op de begane grond. Indien er vragen zijn over het bovenstaande of andere mediatheek-gerelateerde zaken, stuur dan een e-mail naar mediatheek-sittard@fontys.nl

De mediatheekbalie is t/m 4 februari 2022 beperkt geopend van 10.00 tot 14.00 uur.

Met vriendelijke groet,
Mediatheek Fontys Hogescholen Sittard

Beperkt geopend

De mediatheekbalie is van maandag t/m vrijdag 4 februari beperkt geopend van 10.00 tot 14.00 uur.

Contact

Mgr. Claessensstraat 4
6131 AJ Sittard
Postbus 558
6130 AN Sittard
T: 08850 - 70111