Over de Mediatheek

Fontys Hogescholen kent momenteel 14 fysieke Mediatheken in de onderwijsplaatsen Den Bosch (1), Eindhoven (6), Sittard (1), Tilburg (4), Veghel (1) en Venlo (1). Als Fontysstudent, medewerker of extraneus kun je hier vrij gebruik van maken. Ook alumni, post-actieven en andere externe personen hebben op vertoon van een wettig legitimatiebewijs toegang tot de Mediatheken en kunnen voor gebruik van mediatheekfaciliteiten een mediatheekpas aanvragen.

Digitale mediatheek

Naast fysieke Mediatheken kent Fontys ook een digitale Mediatheek. Deze is vrij toegankelijk op www.fontys.nl/mediatheek. Via de digitale mediatheek heb je toegang tot verschillende zoeksystemen en een groot aanbod (van) online bronnen. Bronnen waarvoor Fontys een abonnement heeft afgesloten zijn alleen toegankelijk voor Fontys studenten en medewerkers. Detailinformatie over mogelijkheden en gebruiksvoorwaarden van de Fontys Mediatheek vind je in het mediatheekreglement.

Organisatie

De fysieke Fontys Mediatheken maken onderdeel uit van de Hogeschool (of Hogescholen) op de locatie. De digitale Fontys Mediatheek wordt vanuit de centrale Dienst Onderwijs en Onderzoek beheerd en ontwikkeld.

Visie

Fontys heeft uitgangspunten en kernwaarden van de Fontys Mediatheken voor een langere periode in een visie vastgesteld.

Sfeerafbeelding Fontys