Toolbox Informatievaardigheden

In onze maatschappij wordt in toenemende mate een beroep gedaan op onze digitale vaardigheden. In het bijzonder vaardigheden om informatie te zoeken en te verwerken (21th century skills). Mediatheken en docenten hebben hierin een belangrijke taak. Ter ondersteuning hiervoor heeft Dienst Onderwijs en Onderzoek in samenwerking met Fontys Mediatheken een ‘Toolbox Informatievaardigheden’ ingericht.

In deze Toolbox Informatievaardigheden is (les)materiaal opgenomen met betrekking tot het scholen van studenten op het onderwerp Informatievaardigheden. Informatiespecialisten en docenten binnen Fontys kunnen deze materialen gebruiken om workshops en lessen te arrangeren. Dit kan aan de hand van lesdoelen of door gericht te zoeken op onderwerp.

Van APA-regels tot Zoekplan, van Beoordelingscriteria tot Handleidingen voor databanken: de materialen zijn uiteenlopend, maar altijd gerelateerd aan het informatievaardig maken van studenten.
In de Toolbox is een uitgebreide handleiding te vinden over het gebruik en de functionaliteiten van de Toolbox.

Voor meer informatie over de Toolbox of workshops Informatievaardigheden bij je opleiding kun je contact opnemen met de mediatheek of informatiespecialist van jouw instituut.
De Toolbox Informatievaardigheden vind je via volgende links:


Toolbox Informatievaardigheden Fontys
Toolbox Information Literacy Fontys

Sfeerafbeelding Fontys