Biologie, Chemie en Natuurkunde

Biologie, Chemie, Technologie, Voeding  en Technische Natuurkunde: Toegepaste Natuurwetenschappen

Creativiteit en kennis combineren en daarmee bijdragen aan een betere wereld, daar draait het om bij Toegepaste Natuurwetenschappen.

Studenten werken mee aan ontwikkelingen op medisch, chemisch, biologisch, technologisch of natuurkundig gebied. Ze dragen hun steentje bij aan de verbetering van het welzijn van mens, dier en milieu. Dat doen ze vaak samen met mensen uit andere vakgebieden om tot de beste resultaten te komen. De opleidingen binnen deze richting zijn bij uitstek geschikt voor nieuwsgierige, creatieve en ondernemende mensen.

Als je vraagtekens zet bij de dingen om je heen, als je allerlei zaken die je tegenkomt in het dagelijks leven wilt verklaren en je wilt oplossingen zoeken en vinden, dan ben je aan het goede adres. Ben jij geïnteresseerd in biologie, chemie, Voeding of Technologie? Als je kiest voor Applied Science leren studenten kennis en technieken uit de natuurwetenschappen te combineren om slimme oplossingen te bedenken voor vraagstukken op het gebied van gezondheid, technologie, milieu of voeding.

Na een breed eerste jaar kiezen studenten voor biologie, chemie, voeding of technologie.

Als er meer interesse is in de combinatie van natuurkunde met de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen op technologisch gebied, dan is Technische Natuurkunde een prima keuze. Natuurkunde is namelijk echt overal!

Na de studie is de kans groot dat studenten aan de slag gaan bij één van de vele Hightech bedrijven die in de regio Zuidoost Nederland zijn gevestigd. Het is daarom belangrijk dat de opleiding goed aansluit bij de behoeftes van het bedrijfsleven. Dit is één van de redenen waarom studenten bij Fontys vanaf de eerste dag kennismaken met het werkveld en projecten uitvoeren in opdracht van bedrijven en instellingen. Zo sluiten de opleidingen aan bij actuele ontwikkelingen in de toekomstige beroepspraktijk van de student.