Kunsten

Ben jij iemand die zijn creatieve talent verder wil ontwikkelen? Die wil excelleren in de kunstdiscipline waar je een grote passie voor hebt? Kom dan zeker kennismaken in een gebouw in het centrum van de stad Tilburg, waar het de gehele dag bruist van energie en creativiteit. Bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK) vind je een uitdagend aanbod!

De 18 bachelor- en masteropleidingen zijn ondergebracht in verschillende academies en nemen een aparte plaats in binnen Fontys. Alle opleidingen hebben een eigen gedeelte in het gebouw dat gesitueerd is rond een binnentuin waar het van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 22.00 uur bruist van energie en creativiteit.

FHK is uniek in Nederland met alle opleidingen voor kunstvakdocent en alle podiumkunsten onder één dak. Je leert dus van elkaar en kunt vanaf het eerste jaar samenwerken met medestudenten van andere sectoren

Excelleren in jouw discipline

Het ontwikkelen van creatief talent staat centraal. Je krijgt alle mogelijkheden om te excelleren in de kunstdiscipline waar jij een grote passie voor hebt. Je moet wel over je eigen grenzen heen durven kijken. Je wordt uitgedaagd om bij de andere academies en disciplines te gaan kijken, elkaar te inspireren en de samenwerking op te zoeken. Met het oog op de veranderende beroepspraktijk, word jij zowel in de diepte als in de breedte opgeleid. Jij wordt een professional die zelfstandig aan de slag gaat en voor zichzelf en anderen een kunstzinnige toekomst weet te creëren.

Pleisterplaats

Fontys Hogeschool voor de Kunsten is een Pleisterplaats, een verleidelijke plek waar studenten, docenten en medewerkers elkaar opzoeken, een leeromgeving met ambitieuze studenten die altijd bezig zijn met hun liefde voor het vak. Het draagt allemaal bij aan een bijzondere sfeer, een inspirerende leeromgeving, waar studenten zich thuis voelen en het beste uit zichzelf weten te halen.