Voor studenten

Wie zijn wij

Fontys GreenTechLab is een onderdeel van het technisch Expertise Centre High Tech Systems and Materials (CoE HTSM). Een Centre met de focus op de synergie tussen agro en techniek, vanuit de topsector Hightech. Wij zijn op zoek naar innovatieve agro & food gerelateerde vraagstukken die een technische invulling nodig hebben.

Speciaal voor ambitieuze studenten met passie voor techniek

Werken aan oplossingen door praktijkgericht onderzoek!

De drie labs van Fontys Centre of Expertise High Tech Systems & Materials bieden jou en andere studenten met passie voor techniek de ruimte om aan de slag te gaan met uitdagende projecten in onze eigen regio. Je werkt voor bedrijven of organisaties die bewust kiezen voor samenwerking met jong talent. Je bedenkt slimme oplossingen en toepassingen in de vorm van producten, systemen en processen waar serieus behoefte aan is. De basis leg je door het verrichten van praktijkgericht onderzoek. Zo maak je echt het verschil. En reken maar dat bedrijven goede resultaten meteen inzetten. Dat is de beste reclame die je je als student maar kunt wensen.

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Kansen voor ambitieuze studenten

In de labs van robotica, 3D-printing en toepassingen voor agro/food ontdek je de verschillende kanten van de techniek én het innovatief vakmanschap. Hier maak je kennis met de allernieuwste ontwikkelingen. Je bent actief bezig met de technologie van de toekomst. Als ambitieuze en enthousiaste student krijg je in de labs alle kans en ruimte om te leren, oefenen en onderzoeken. We beschikken over allerlei faciliteiten, waar bedrijven vaak jaloers op zijn.
Je krijgt ook persoonlijke coaching en deskundige begeleiding. En net zoals het in de praktijk gaat, word je aangesproken op je eigen verantwoordelijkheid en professionaliteit. Je begeleider heeft vertrouwen in jou en jij laat hem zien wat je waard bent. Zo ontdek je je talenten, dagen we je uit om buiten de kaders te denken, zoek je je grenzen op, leer je te kijken naar maatschappelijke issues en … merk je dat je groeit. In kennis, ervaring én als mens. Naast technische vaardigheden ontwikkel je jezelf ook op gebied van bijvoorbeeld leiderschap, ondernemerschap en marketing.

Baangarantie

Wist je dat ze hier ook studenten aannemen als betaalde student-assistent en soms zelfs detacheren bij bedrijven? Vaak heb je al een baan voordat je je studie hebt afgerond… Natuurlijk ligt de lat hoog, maar onze experts en begeleiders helpen je graag de sprong te maken. Er zijn volop uitdagende projecten beschikbaar waaruit je kunt kiezen. Heb je zelf een goed idee? Deel dit met de programmaleider. Dan bekijken jullie samen hoe jullie dit project kunnen invullen. Zo kun je straks op een goede manier met jouw drive en talent aan de slag in het bedrijfsleven. Overweeg je om door te studeren aan een technische universiteit? Er zijn projecten waarbij je kunt samenwerken met studenten van de universiteit. Dan maak je meteen kennis met de manier waarop zij onderzoek verrichten.

 • Opleidingen

  Fontys GreenTechLab opdrachten zijn meestal van technische aard. Opleidingen die bij ons in projecten voorkomen zijn Mechatronica, Werktuigbouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen en Software Engineering.

  Desalniettemin hebben we gemerkt dat opdrachtgevers ook interesse hebben in andere vakgebieden zoals marketing en business cases in de studie International Business and Management Studies. Vandaar dat wij het ook aanmoedigen om bij ons een project te doen als je niet een technische achtergrond hebt of dat je van een andere hogeschool komt.

 • Project vacatures

  GreenTechLab zoekt jou!

  Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende opdracht, stage of afstudeerstage? Dan zoeken wij jou! Op deze pagina vind je de beschikbare opdrachten, stages en afstudeeropdrachten die je bij GreenTechLab kunt uitvoeren.

  Solliciteren?

  Wil je solliciteren op een van de vacatures? Stuur dan je motivatiebrief met CV naar info@greentechlab.nl  Zie je geen interessante opdracht er bij staan? Je kunt altijd een open sollicitatie doen voor een opdracht.

  Wat studenten over GreenTechLab zeggen  "I had the possibility to learn some new stuff in several different fields of knowledge"
  -Hendrik  "Being able to work around 95% of the actual time on my personal bachelor project is what makes the GreenTechLab outstandingly special"
  -Max  "Atmosphäre im Buro war sehr angenehm"
  -Doerthe  "Ik heb het afgelopen halfjaar met plezier gewerkt bij het GreenTechLab"
  -Ruud