Corona Impact Community

''Het gezamenlijk aanpakken van maatschappelijk actuele thema’s''

De nasleep van de coronacrisis zullen we nog lange tijd ervaren in verschillende hoeken van onze maatschappelijk. In deze crisis steken de instituten binnen het Fontys domein Mens en Maatschappij gezamenlijk de koppen bij elkaar. De huidige maatschappelijke ontwikkelingen rondom de coronacrisis vragen namelijk om een integrale aanpak. Wij gaan onze krachten bundelen en bouwen samen aan de Corona Impact Community (CIC). Op die manier kunnen we maximale maatschappelijke impact creëren. 

Deze maatschappelijke impact willen we gaan maken door onze expertise (gebundeld) in te zetten. Dit doen wij door o.a. gezamenlijk (praktijk gericht) onderzoek, onderwijsopdrachten en studentenactiviteiten. Deze verschillende projecten worden geleid door projectleiders behorende bij een instituut, lectoraat of TEC-thema.  

Het doel van deze community is het leggen van slimme verbindingen tussen initiatieven, personen en groepen. Het eigenaarschap blijft bij het instituut, lectoraat of TEC-thema van de ingebrachte initiatieven. 

Op deze pagina vind je verschillende initiatieven die relatie hebben tot het actueel maatschappelijke thema corona. Hoe gaan wij gezamenlijk verder in een 1,5 meter samenleving, wat is het nieuwe normaal, welke sociale impact heeft dit op de maatschappij?  
Verder vind je op deze pagina ook relevante artikelen, opiniestukken, weblectures en lezingen 

Hieronder vind je meer informatie en de verschillende initiatieven.

Initiatieven

Henk Verhoeven - Ons gedrag in crisistijd

Dit is een lezing gegeven voor de Blibliotheek Tilburg over wat de (evolutionaire) psychologie te melden heeft over Corona en wat dat allemaal oproept.

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.