Creative Economy

Lange tijd waren kunst, cultuur en creativiteit omgeven door een waas van geheimzinnigheid. Creatief was leuk, maar ook een beetje een liefhebberij. En: je was creatief, of je was het niet.

Tegenwoordig denken we er radicaal anders over. Creativiteit kun je leren. Een hobby is het al lang niet meer. De creatieve economie is een serieuze bedrijfstak, die razendsnel groeit. Waarom? Omdat we steeds meer beseffen dat creativiteit de sleutel is naar een schonere, veiligere en gezondere maatschappij.

Contact & aanmelden nieuwsbrief

Heb je een vraag, idee of wil je in contact komen? Of wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Stuur ons een mail!

creativeeconomy@fontys.nl

Sfeerafbeelding Fontys

#TheChallengers

In het kennisthema Creative Economy werken creatieve (junior) onderzoekers en ontwerpers van vier Fontys hogescholen samen aan projecten die een bijdrage doen aan concrete maatschappelijke vraagstukken in en over de culturele sector. De projecten leveren een bijdrage aan maatschappelijke vraagstukken. Dit doen we onder de noemer #TheChallengers; wij adresseren maatschappelijke uitdagingen kritisch en creatief. We zijn leidend in The Art of Challenging.

We zijn jong en we zijn oud. We zijn vrouw, man, en niet-binair. We zijn Nederlands en buitenlands. We zijn gehandicapt en nietgehandicapt. We zijn multidisciplinair en creatief. We zijn bescheiden en we zijn trots. We zijn kritisch en we zijn creatief.

Onderzoekslijnen

Een onderzoekslijn is een thema waarbinnen meerdere onderzoek en plaatsvinden. Een handvol studenten doet op dit moment onderzoek binnen twee onderzoekslijnen van CE. In de nabije toekomst verwachten we veel meer studenten te kunnen inschakelen.

Nieuws

{{ feed.values.title }}

{{ feed.properties.publicationDate }}

{{ feed.properties.description }}

Lees verder