Automotive Centre of Expertise (ACE)

Automotive Center of Expertise, ACE, is een samenwerking van de automotive opleidingen van Fontys Hogescholen, Hogeschool Arnhem en Nijmegen en Hogeschool Rotterdam en de automotive industrie. Bij ACE komen de dagelijkse beroepspraktijk, hbo automotive onderwijs en automotive onderzoek samen.

Ontwikkelingen in mobiliteit gaan razendsnel. De toekomst van het wegverkeer vraagt om slimme en groene oplossingen. De Nederlandse automotive-branche​​​​​​​ heeft daarin een belangrijke positie. Daarom is het belangrijk dat deze verschillende partijen met elkaar samen werken.

In het project The Automotive Learning Community (TALCOM) creëren automotive bedrijven, organisaties en verschillende onderwijsinstellingen samen een leeromgeving en -cultuur waar werkgevers in de automotive industrie en mbo-, hbo- en wo-opleidingen intensief gaan samenwerken en van elkaar gaan leren. Lees hieronder het artikel voor meer informatie.

Together we create the future of mobility.