Health

Vraagstukken in de samenleving en het bedrijfsleven

Met vijf inhoudelijke onderzoeksthema’s zet Fontys in op de ontwikkeling naar een kennisintensieve netwerkorganisatie die verbonden is met vraagstukken in de samenleving en het bedrijfsleven. Eén daarvan is het thema Health.

Binnen dit thema werken verschillende lectoraten en instituten samen. Een aantal voorbeelden van resultaten: VR en games voor de zorg, apps voor het stimuleren van een actieve leefstijl, wearables in de PG, robotica voor zorg en welzijn, 3D printing voor een ruim scala van toepassingen, maar ook op het gebied van het bevorderen van eigen regie door burgers.

Onderzoeksprojecten 2018

Sfeerafbeelding Fontys

Zorg voor Morgen

Slimme technologie draagt bij aan betere zorg en zo aan hogere kwaliteit van leven. Om dit te bereiken zijn professionals nodig die vanuit diverse werelden kunnen denken. Met nieuwe diensten en producten leggen ze de basis voor zorg die klaar is voor de toekomst. HEALTH van TEC for Society biedt de ideale infrastructuur voor samenwerking in onderzoek en onderwijs. Omroep Brabant maakte vijf programma’s rond het thema ‘Zorg voor morgen’.

Agenda

  • 22 mei
  • Eindhoven

  INTERACTIE TUSSEN MENS EN TECHNOLOGIE - HOE VERANDERT DIT DE ZORGRELATIE?

  De opkomst van technologie in de zorg brengt veel mogelijkheden. Efficiëntere, betere of goedkopere zorg lijkt in rap tempo werkelijkheid te worden. Robots die precisieoperaties kunnen uitvoeren en patiënten en artsen die niet meer op dezelfde locatie aanwezig hoeven te zijn voor een consult. Maar het verandert ook de zorgrelatie tussen patiënt en professional. Deelname alleen op uitnodiging!

  • 23 mei
  • Eindhoven

  Inspiratiesessie ziekenhuiszorg 2040: doe jij mee?

  Hoe ziet de ziekenhuiszorg anno 2040 er uit? Deze inspiratiesessie is de start van TRACK-Z 2040: het creëren van een broed- en vindplaats voor de transitie van de ziekenhuiszorg met studenten, zorgprofessionals, onderzoekers, beleidsmakers enz. Ga je mee op reis met TRACK-Z?

  • 25 juni
  • Eindhoven

  Studenten stralen met hun onderzoek op afstudeerexpositie!

  Zo'n 70 studenten presenteren vandaag weer hun poster van hun praktijkgericht onderzoek. Wat hebben zij ontdekt en wat kan de praktijk daarmee? Ontdek het op de afstudeerexpositie!

Nieuws

Nieuws Health

{{ feed.properties.publicationDateDay }} {{ feed.properties.publicationDateMonth }}

Contact

Janienke Sturm

Lector Mens en Technologie en coördinator TEC for Society – HEALTH

Sfeerafbeelding Fontys

Hans Aarts

Directeur Fontys Hogeschool Techniek en Logistiek

Sfeerafbeelding Fontys

Lieky van Beek

kwartiermaker TEC for Society - Health

06 316 14617621
l.vanbeek@fontys.nl