Jaarverslag 2019

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Praktijkgericht onderzoek

In 2019 vonden 268 HTSM-gerelateerde onderzoeksactiviteiten plaats, te verdelen in drie categorieën:
1. Onderzoek waarbij techniek wordt ingezet voor het oplossen van een maatschappelijk vraagstuk. (Ondersteund door TEC for Society, thema HTSM.)
2. Onderzoek waarbij technische innovaties worden gezocht voor het oplossen van een hightech-vraagstuk. (Ondersteund door het Centre of Expertise HTSM.)
3. Overige studentprojecten (zoals tweedejaars groepsprojecten en vierdejaars afstudeerprojecten).

Sfeerafbeelding Fontys

In 2019 faciliteerden we talloze onderzoeken op het gebied van hightech systemen en materialen. Ter inspiratie hebben we vijf aansprekende voorbeelden op een rijtje gezet.

Kennisdeling

Onderdeel van onze missie is om kennis en kunde die we opdoen bij praktijkgericht onderzoek, te delen met hightechwerkveld en -professionals. Dit deden we in 2019 onder andere op de volgende manieren:
ASQ Fontys, Hannover Messe, Rapid Pro beurs, Precissiebeurs, Engineering & Technology in Practice, Robotisering in mkb, High Five-lezingen.

Onderwijsvernieuwing

Het Centre heeft in 2019 op twee manieren gewerkt aan haar missie om bij te dragen aan onderwijsvernieuwing:
1. Het aantal studenten betrokken bij betekenisvol onderwijs, is toegenomen ten opzichte van 2018. Het praktijkgerichte onderzoek dat zij uitvoeren, is gebaseerd op realistische vraagstukken uit het bedrijfsleven.
2. We streven ernaar om de innovatieve opbrengsten uit praktijkgericht onderzoek een plek te geven in de curricula van het reguliere onderwijs. We hebben weinig beeld van die resultaten over 2019. De inhoudelijke impact richting onderwijs geven we in 2020 meer aandacht.

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Digitaal magazine (NL) vol voorbeelden van praktijkgericht onderzoek. Ook beschikbaar in het Engels.

Sfeerafbeelding Fontys

Het Centre of Expertise HTSM

08850 74433
coehtsm@fontys.nl