FARAO

FAtigue investigations for Robust Additively manufactured Objects

Monolithische 3D-geprinte metaalstructuren worden steeds vaker toegepast als alternatief voor samengestelde structuren bestaande uit meerdere mono-delen. De grootste voordelen van monolithische 3D-geprinte structuren zijn de mogelijkheid tot integratie van (elastische) scharnieren, verende elementen en minder assemblage (minder onderdelen).

In het kader van het FARAO-project wordt onderzoek verricht naar vermoeiingseigenschappen aan de hand van een aantal verschillende elastische structuren. Hiervoor realiseren we een dynamische testopstelling waarmee de levensduur als functie van de optredende belastingssituatie (onder andere sprong- en wisselbelasting) kan worden onderzocht. Vervolgens wordt deze testopstelling gebruikt voor vermoeiingsonderzoek.

Projectresultaten

Testopstelling voor levensduurtesten van 3D geprinte bladveren, Ontwerp en realisatie van 3D geprinte bladveren met onderling verschillende geometrische parameters, testresultaten van levensduurtesten (o.a. max. toelaatbare sprong- en wisselbelasting als functie van aantal belastingscycli voor falen), ontwerprichtlijnen en kentallen voor voorspellen van verwachte levensduur voor monolithisch geprinte elastische elementen, technische rapportage m.b.t. bovenstaande deliverables.

Projectteam

Bert Huis in 't Veld, Jeedella Jeedella, Eric Rutjens, Sjef van Gastel & Susan van den Berg.

Studenten

Roel Claasen, Jelle Elenbaas, Martijn van de Kerkhof, Jochem Lokkart, Alex Mulders, Joris Reijnen

Extern betrokken partners

R. van Lieshout (MTA B.V.), R. Huijbers (Nexperia) & T. Peijnenburg (VDL-ETG)

Loopttijd

September 2019 t/m januari 2020

Sfeerafbeelding Fontys

FEM analyse van de vermoeiingsspanning in een SLM-geprint monolytisch hoogbelast onderdeel.

Onderzoekslijn Additive Manufacturing

Sjef van Gastel

08850 78566
s.vangastel@fontys.nl

Projectleider

Bert Huis in 't Veld

08850 77206
b.huisintveld@fontys.nl

Partners

MTA B.V., Nexperia & VDL-ETG