Big Data voor MKB kennisplatform

TECSpace platform

Ondernemingen gebruiken Big Data om hun klanten beter te kunnen bedienen, hun bedrijfsprocessen te optimaliseren en de kwaliteit van hun producten en diensten te vergroten. Het project heeft ten doel om te komen tot een gezamenlijk kennisplatform tussen Fontys, MKB-bedrijven, Big Data product- en dienstleveranciers en gemeenten binnen de regio Eindhoven. Het platform biedt Fontys de mogelijkheid tot intensieve kenniscirculatie en verbreding van de huidige werkveldrelaties. In het najaar van 2018 is een vooronderzoek gestart naar de belangrijkste MKB Big Data-belemmeringen.

Projectresultaten
  • Ontwerp-requirements voor een Big Data voor MKB-platform
  • Een gecontroleerde dataverzameling
  • RAAK-mkb aanvraag
Projectteam

Chris Maliepaard (projectleider), Eric van Tol (Fontys), Marjolein van de Berkmortel (VNO-NCW Brabant Zeeland), studenten Fontys Hogeschool Management, Economie & Recht, Fontys Hogeschool ICT, Fontys Hogeschool Marketing en Manegement & Fontys International Business School.

Looptijd project

Januari t/m juli 2019.
Opmerking: dit project is een vervolg op een TEC for Society-onderzoek uit najaar 2018.

Update maart
  • De 1e ronde van de interviews is afgerond. In april start de 2e ronde.
  • VNO-NCW levert namen van MKB-bedrijven die willen participeren in het onderzoek.
  • 17 april is er een tweede kennisinjectiesessie, waarin tevens het RAAK-MKB consortium en vraagarticulatie zullen worden gestart.

Lectoraat Business Services Innovation

Bart Nieuwenhuis

bart.nieuwenhuis@fontys.nl

Projectleiding