Smart Manufacturing

Om concurrerend te blijven moet de industrie voortdurend nieuwe technologieën in haar processen toepassen. Technologiën die zorgen voor gestructureerde, geïntegreerde en intelligente productieprocessen. Smart manufacturing is toegewijd aan disruptieve technologieën en hun toepassing in de maakindustrie. Voorbeelden zijn het internet of things, kunstmatige intelligentie, connectivity, robotica, 5G, 3D-printing en autonome mobiliteit. Het lectoraat Smart Manufacturing maakt deel uit van Fontys Hogeschool Engineering en van Fontys Hogeschool Techniek & Logistiek.

Smart Manufacturing en jouw productieproces

Het lectoraat Smart Manufacturing helpt bedrijven en ondernemers richting te geven aan het inzetten van disruptive technologieën.

Veel vragen uit de industrie zijn een voedingsbodem voor projecten die kunnen worden uitgevoerd door Fontysstudenten (ondersteund door docent-onderzoekers). Fontys kan studenten naast studieprojecten ook bijbanen bieden op dit terrein in de industrie.

Let’s make it Fontystic!

Onder het lectoraat Smart Manufacturing vallen de Special Interest Groups:

Lectoraat Smart Manufacturing

Hans Krikhaar