A guide to smart manufacturing

At the end of May, Hans Krikhaar, owner of Hurli and president of DSPE, delivered his inaugural address as a professor (lecturer) of Smart Manufacturing & Integrated Systems Engineering at the Fontys University of Applied Sciences in Eindhoven (NL) and Venlo (NL). Within the department of Engineering in Eindhoven and the department of Technology and Logistics in Venlo, he will guide research into mechanical engineering, electronics, mechatronics and automotive with links to logistics, ICT, industrial design, medical technology and business.

The inaugural address was the closure of ASQ Fontys, the annual hightech event for companies interested in collaborating with Fontys in application-oriented research on innovative technologies in the area of High Tech Systems and Materials (HTSM).

Lees hier het engelstalig artikel:

Mikroniek 2019-3 - News (ASQ Fontys)

Mikroniek, 2019 nr. 3.

Lector Smart Manufacturing Fontys brengt studenten en bedrijven bij elkaar

Hans Krikhaar is aangesteld als eerste lector Smart Manufacturing op de Fontys Hogeschool. Krikhaar wil dat zijn lectoraat een belangrijke kennishub voor slim produceren wordt. “Een plek waar studenten praktisch onderzoek vertalen naar toepasbare oplossingen voor de industrie”, vertelt Krikhaar tijdens zijn inauguratie. Hiervoor wil hij dat studenten en bedrijven eerder met elkaar in contact komen. “Studenten hebben de toekomst. Die toekomst verandert snel met allerlei nieuwe technologieën. Om al die nieuwe ontwikkelingen goed te kunnen inbouwen is het belangrijk dat studenten weten hoe fabrieken van binnen werken en wat ervoor nodig is om nieuwe technieken in te voeren.”

Lees het hele artikel (Innovation Origins, 29 mei 2019)

bron: Innovation Origins

Lector Smart Manufacturing van Fontys in Eindhoven: student moet vaker naar bedrijf

„Onze studenten zijn de werknemers van de toekomst.” Krikhaar ziet een duidelijke missie. Hij wordt de eerste lector Smart Manufacturing (slim produceren) op Fontys Hogeschool. „Het is belangrijk om ze nu al vaak kind aan huis te laten zijn bij industriële bedrijven. Via hun stages, hun minor (studieonderwerp, red.) of afstudeeronderwerp. Maar ook hun bijbaantje, geen vakken vullen bij de supermarkt, maar hun vak invullen bij een industrieel bedrijf.”

Lees het hele artikel (Eindhovens Dagblad, 28 mei 2019)

bron: eindhovens Dagblad

Eerste editie Fontys Engineers Meet & Match een groot succes

Inspirerend, verbindend, persoonlijk, leerzaam, energiek! Dat was het Fontys Engineers Meet & Match evenement dat op 1 april in het Evoluon voor de eerste keer werd georganiseerd. Tijdens stage-speeddates, een bedrijvenmarkt en bedrijfspitches konden 700 studenten kennismaken met 100 bedrijven, en hebben zo een nog beter beeld gekregen van het beroepenveld en stage / baanmogelijkheden. De aanwezige bedrijven hebben future talent leren kennen én geworven!

Lees het artikel in het Eindhovens Dagblad, 02 april 2019:

Artikel ED

'Geen bijbaantje bij de AH maar in de techniek'

Nieuwe lector, nieuwe focus, nieuwe ambities. Het is duidelijk, Hans Krikhaar wil reuring veroorzaken bij Fontys Hogeschool Engineering. Dat is volgens hem inherent aan de taak van een lector: “Die moet vernieuwing brengen, dingen uitproberen.” Op 28 mei wordt de 62-jarige Veldhovenaar officieel geïnstalleerd als lector Smart Manufacturing. Dat ís Krikhaar echter al sinds oktober vorig jaar. In de voorbije maanden heeft hij dus al aan zijn nieuwe functie kunnen proeven en naar eigen zeggen veel vrijheid ervaren. “Bovendien is het hbo pragmatisch. Dat ben ik ook; ik zoek oplossingen.”

Lees hier het hele artikel op Bron.

Fontys intensiveert samenwerking op gebied van lichtgewicht constructies.

Lectoraat Smart Manufacturing, Centre of Expertise HTSM en ACE Automotive Centre of Expertise zijn convenantpartners.

Lichtgewicht constructies (of leightweight structures, LWS) zijn belangrijk voor de duurzaamheid van mobiliteitssystemen, zoals auto's, vliegtuigen en drones. Een nieuw convenant tussen Fontys, Hogeschool Arnhem Nijmegen, Hogeschool Rotterdam en de Leidse Instrumentmakers School streeft naar betere samenwerking in onderzoek en onderwijs op het gebied van lichtgewicht constructies. Het convenant is 20 maart ondertekend. Lees hier het artikel.

Nieuw lectoraat Smart Manufacturing

In het najaar van 2018 hebben Fontys Hogeschool Engineering (Eindhoven) & Fontys Hogeschool voor Logistiek (venlo) een nieuw lectoraat opgericht: Smart Manufacturing.
Smart Manufacturing, toegewijd aan disruptive technology en hun integratie in de Nederlandse industrie industrie. Deze disruptive, 'slimme' technologieën omvatten blockchain, artificieal intelligentie, virtuele & augmented reality, snelle netwerken, quantum computers, drones, 3D-printen, autonome mobiliteit en 5G. Hun adoptie zal de high-tech industrie verstoren, die gebaseerd is op precisie engineering en mechatronica, en bevorderen de introductie van zogenaamde cyber-fysieke systemen.

In Mikroniek nummer 1, 2019 staat een heel artikel over het nieuwe lectoraat. Lees hier artikel:

Mikroniek 2019-1 - News (Fontys - Smart Manufacturing)