Additive manufacturing

Kennis opbouwen en overdragen!

De onderzoekslijn Additive manufacturing (AM) van het Fontys stelt zich ten doel om kennis over de toepassing van Additive manufacturing voor ontwerp en realisatie van complexe onderdelen op te bouwen en deze kennis over te dragen aan zowel studenten als bedrijven middels praktijkgericht en toegepast onderzoek.

Additive manufacturing = 3D Printing productietechnologie

Additive manufacturing oftewel 3D Printing is een productietechnologie waarbij een digitaal bestand direct wordt omgezet naar een fysiek object. Wij maken gebruik van een speciaal 3D lab, het Objexlab, ingericht voor praktijkgericht en toegepast onderzoek naar 3D printtechnologie.

State-of-the-art lab beschikbaar

In dit lab werken studenten, docenten en medewerkers uit het bedrijfsleven samen aan projecten. Het lab beschikt over professionele 3D printers (zowel voor kunststof als metaal), analyse- en testapparatuur en software. Daarnaast worden ook cursussen en workshops georganiseerd op het gebied van Additive manufacturing.