E-Commerce & E-fulfilment

Innovatie en onderzoek vanuit Fontys

E-fulfilment is een term die nog niet veel gebruikt wordt. Waar e-commerce al enige naamsbekendheid heeft komt steeds vaker een term kijken waar veel webshops zich nog wel eens flink op verkijken en de nr. 1 reden is waarom veel webshops niet duurzaam zijn. Dit is namelijk de logistieke activiteiten van webshops die producten aanbieden.

Fontys speelt op dit onderdeel en vraag aan ondersteuning van het bedrijfsleven in om projecten te starten en studenten beter op te leiden op dit gebied.

Fontys International Campus Venlo en het KennisDC Logistiek Limburg startte in 2016 met de minor E-Preneurship. Met name de logistieke component van webshops komt in deze minor breed aan bod en is daarom de eerste minor op het gebied van e-fulfilment. Meer dan 10 studenten zijn in februari 2016 gestart met de minor en meer dan 30 in september 2016. Deze minor is opgezet in samenwerking met Thuiswinkel.org en is een combinatie van ondernemerschap en e-commerce en e-fulfilment.

Naast deze minor voert he Lectoraat Supply Chain Management projecten uit als E-Global, E-fulfilment Hub en Pakketsorteerhub Venlo om samen de logistieke positie van de BV Nederland te versterken.

Meer informatie:

Roy Lenders
r.lenders@fontys.nl

Ga naar brochure minor

The future of Homeshopping

E-commerce is één van de snelst groeiende gebieden in de hedendaagse economie. De meest succesvolle e-commerce bedrijven zijn start-ups en veel traditionele bedrijven onderzoeken hoe ze kunnen profiteren van de groeiende e-commerce markt. E-commerce heeft een grote invloed op logistiek en de supply chain. Supply chains operaties moeten leren omgaan met een groot aantal van kleine orders in plaats van een klein aantal grote orders.