Tom Wijers

Ik ben Tom Wijers en heb in mei 2017 mijn Bachelor Toegepaste Psychologie gehaald. Toen ik op zoek was naar mijn afstudeeropdracht ben ik op de portal vacatures van het lectoraat tegengekomen. Samen met Janienke Sturm heb ik de vacatures besproken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een samenwerking tussen het lectoraat en VisitU.

Dat is een applicatie waarmee kinderen in het ziekenhuis door middel van Virtual Reality (VR) in liveverbinding met een 360 gradencamera een thuiservaring krijgen. Door kwalitatief onderzoek heb ik de eerste ervaringen van zowel de kinderen als de professionals in beeld gebracht. Daarna heb ik advies uitgebracht over hoe de applicatie verbeterd kon worden. Erg interessant! Zonder het lectoraat zou ik hier zelf nooit terecht zijn gekomen.

Tijdens mijn periode bij het lectoraat heb ik veel samengewerkt met iedereen die aan het lectoraat verbonden was. Dit kwam goed van pas als ik even vastliep, door een frisse blik van een docent of iemand die op een totaal andere opdracht zat kon ik me snel herpakken. Daarnaast was het ook een erg gezellige groep. Zo zagen we elkaar regelmatig op bijeenkomsten van het lectoraat en spraken we af voor een drankje in de stad.

Ik kijk terug op mijn afstudeerperiode als een erg leuke tijd (ja echt!). Dit kwam mede door het lectoraat; het leverde me een interessante afstudeeropdracht en een fijn netwerk op. Daarnaast ben ik door mijn afstuderen erachter gekomen dat ik klaar was voor de arbeidsmarkt.

Mijn tip die ik aan alle afstudeerders kan meegeven is erg cliché; maak een planning en hou je eraan, zo voorkom je dat je achterloopt en je veranderingen niet meer kan doorvoeren.