Vitalis | April 2021

Netwerkbijeenkomst

In de netwerkbijeenkomst van afgelopen februari hebben we gedeeld waar wij als afdeling de afgelopen periode rondom autonomie mee bezig zijn geweest. De praatkaarten die de afdeling gemaakt heeft om bewoners beter te leren kennen werden hier ook benoemd. Bij deze netwerkwerkbijeenkomst waren collega’s van een andere Vitalis locatie. Zij hebben ons uitgenodigd om op locatie meer te vertellen over deze praatkaarten daar zij enthousiast waren geworden van de pitch op de netwerkbijeenkomst.  Twee leden van de projectgroep zijn de praatkaarten gaan toelichten. Er mooie uitwisseling ontstaan over autonomie en gerelateerde onderwerpen die zeker nog een vervolg gaat krijgen.

Schaduwen

In mei gaat de afdeling aan de slag met de leermethodiek schaduwen. De afgelopen weken zijn we al druk bezig geweest met de voorbereidingen om de leermethodiek passend te maken voor onze doelgroep. Een mooi aantal medewerkers en stagiaires hebben zich aangemeld als ‘schaduwer’. Zij zullen in een periode van twee weken een aantal zorgvragers en zorgmomenten gaan schaduwen.

Sfeerafbeelding Fontys

Het goed noteren van hetgeen je waarneemt is niet altijd even makkelijk. Om onze schaduwers goed op weg te helpen krijgen zij begin mei een workshop aangeboden waarin ze meer uitleg krijgen en kunnen oefenen aan de hand van foto’s en videofragmenten. Op dit moment zijn we aan het kijken welke zorgvragers mee willen doen met het onderzoek. De toestemmingsformulieren zijn verstuurd naar de contactpersonen en we hebben al enkele formulieren terug mogen ontvangen.

Sfeerafbeelding Fontys

We zijn erg benieuwd naar de resultaten en ervaringen die onze schaduwers gaan verzamelen en delen deze later graag met jullie.

Werkgroep onderzoek Autonomie in Samenspraak; Sandra, Bianca, Sylvia, Myrtle, Kristel, Roel en Donna.