Smart Society

Smart Society richt zich op de uitvoering van onderzoek naar een eerlijke en toekomstbestendige samenleving, waarin ieder mens (die wil) mee kan doen. Binnen dit thema wordt er multidisciplinair en vakoverstijgend samengewerkt, hierbij wordt slim gebruik gemaakt van sociale en technologische mogelijkheden.

Door deze integrale uitvoering van onderzoek kan Smart Society nieuwe fundamentele, op gegevens gebaseerde, oplossingen aanbieden op verschillende vraagstukken, zoals inclusitviteit, welvaart en welzijn. De oplossingen hebben als doel beweging en verandering tot stand brengen.

We zijn continu op zoek naar samenwerkingen die verbetering mogelijk maken op allerlei gebieden binnen de maatschappij. Mocht u meer willen weten, kansen zien of andere ideeën hebben, dan gaan wij graag met u in gesprek! Neem dan contact op met smartsociety@fontys.nl.

Sfeerafbeelding Fontys

Drie funderende onderzoekslijnen

Bovenstaand uitdagingen pakt het thema Smart Society op in drie funderende onderzoekslijnen, waarop een drietal senior onderzoekers werkt. Aan de hand van concrete onderzoeken wordt kennis opgedaan die generaliseerbaar is naar een breed scala van maatschappelijke transformatieprocessen. Deze onderzoekslijnen zien wij daarom als funderend voor het onderzoeksthema Smart Soceity.

Hieronder vind je de drie funderende onderzoekslijnen van Smart Society:

Onderzoeksprojecten

Jaarlijks worden er nieuwe projecten toegekend door het onderzoeksthema. Hieronder kun je deze projecten terugvinden.

2020

2018

Nieuws van Smart Society

{{ feed.properties.publicationDateDay }} {{ feed.properties.publicationDateMonth }}