Studentcoaching

Sfeerafbeelding Fontys

Welke rol je ook hebt: docent, studentcoach, verantwoordelijk voor het bevorderen van persoonlijke leiderschap en loopbaanontwikkeling van studenten of ben je de coördinator van de studieloopbaanbegeleiding. In alle gevallen is studentenwelzijn het centrale thema’s waar je in je rol mee te maken hebt.

Hoe kan de student zijn eigen leerproces doorlopen en daarbij tevreden zijn met zichzelf, zijn relaties en ervaringen tijdens de studie.

Op deze pagina vind je (beleids)informatie, tools en methodieken, trainingen, aanpakken van collega’s, voorbeelden van verschillende instituten en netwerken waar jij in je werk als coach door geïnspireerd kunt worden, zelf je kennis kunt delen of je kunt professionaliseren.

De nieuwste tools en handreikingen

Er zijn nu ook handige tools en handreikingen die je verder kunnen helpen in je gesprek met studenten. Download hieronder handige tips van studenten voor docenten.

Soms zijn de thema’s waar je mee te maken krijgt als het gaat om studentenwelzijn behoorlijk pittig. Denk aan suïcide dreiging, verlies- en rouwverwerking. Heftige onderwerpen waarbij het soms fijn is om wat houvast te hebben, zodat je weet hoe je het beste kunt reageren of welke stappen je kunt zetten. Om je hierbij te helpen, is er een aantal handreikingen opgesteld over deze onderwerpen.

Vanaf eind juni start er weer nieuwe training voor studenten en deze wordt online aangeboden! Het gaat om Keuzetraject Explore. Studenten kunnen het aanbod bekijken en zich aanmelden via Fontys Helpt onder het kopje “Trainingen”. Wijs je studenten gerust op deze mogelijkheid!

naar Fontys Helpt

Vragen over het coachen van jouw student(en)?

Als je even wilt sparren, twijfelt of een vraag hebt over studentbegeleiding. We helpen je graag!

Maak nu een online afspraak

Hoe begeleidt Fontys haar studenten

kijk hier meer video's

Hoe verwijs ik door?

Twijfel over een studie kan door vele redenen komen, gebrek aan motivatie, sociale integratie of een verkeerde studiekeuze. Hier vind je meer informatie over hoe je de studenten kunt helpen op basis van verschillende persona's.

Sfeerafbeelding Fontys

Fontys helpt

Binnen Fontys zijn er tal van mogelijkheden om studenten te helpen met hun persoonlijke omstandigheden of twijfels.

fontys.nl/fontyshelpt

{{ feed.values.title }}

{{ feed.properties.publicationDate }}

{{ feed.properties.description }}

Lees verder