Studentcoaching

Heb je suggestie voor professionaliseringsaanbod voor jou of je team? Mail dan naar Dimphy of Esther!

Webinar: Studenten met uitstelgedrag: Hoe kan ik hen begeleiden?

Zie je als studentcoach ook dat je studenten soms zaken voor hun studie steeds maar weer naar voren schuiven? Of dat ze afspraken maken en dat er vervolgens niets gebeurt? Iedereen vertoont weleens uitstelgedrag! Maar als dat vaker voorkomt en/of tot problemen leidt, is dat wel vervelend.

Tijdens dit webinar zal er eerst gekeken worden naar een stukje theorie over dit onderwerp, zodat je meer zicht krijgt op wat uitstelgedrag is. Maar we zullen ook in gaan op wat je als studentcoach vanuit je rol kan signaleren en doen en wanneer en naar wie je een student kan doorverwijzen als coaching onvoldoende blijkt te zijn.
Tevens zal er ruimte zijn voor het inbrengen van casuïstiek of andere vraagstukken vanuit jouw praktijk.

Het webinar gaat door bij 8 aanmeldingen en heeft een maximum van 20 deelnemers. Als blijkt dat er een hoge mate van interesse is, dan zullen we een tweede moment gaan inplannen.

- Wanneer: Donderdag 10 juni van 13.30 tot 15.30 uur.
- Via: MS teams
- Aantal deelnemers: minimaal 8 personen, maximaal 20 personen

Meld je hier aan!

Workshop Startthermometer

Het bieden van handvatten hoe het instrument door coaches kan worden ingezet ten behoeve van de eigen student en als managementinformatie binnen een opleiding of instituut.

Meer weten?

Autisme begeleiding

In deze cursus worden complexe en onvoorspelbare situaties besproken die komen kijken bij het begeleiden van studenten met autisme.

meer weten?

Netwerken

Binnen de netwerken worden kennis, initiatieven en projecten met elkaar gedeeld.

meer weten?

Autisme Ambassade

Naast de cursus voor autisme begeleiding is er ook de autisme ambassade, een omgeving waarin medewerkers met autisme elkaar kunnen vinden en ondersteunen. Daarnaast kunnen medewerkers zonder autisme handvatten vinden om te ondersteunen.

meer weten?

Werken met de Me.Scan

De Me.-scan is een talentscan die inzicht geeft in de mate waarin iemand zijn of haar natuurlijke talenten herkent, ontwikkeld heeft en benut maar ook tegen welke belemmeringen en valkuilen een student kan aanlopen aanlopen.

Meer weten?

Ontwikkeltraject – coachende gespreksvoering voor studentcoaches en docenten

Als studentcoach is het essentieel dat je goede coachende gespreksvaardigheden hebt en écht contact kunt maken met studenten. Doordat bij veel instituten docenten ook een rol als coach vervullen, is het essentieel om over de juiste kennis te beschikken.

Meer weten?

Coachen van leerprocessen in groepen

Wil je het leren van studenten in groepen nog beter ondersteunen? Jouw vraagstuk of die van je team is het startpunt. Met een maatwerktraject wordt ingespeeld wat er nodig is.

Meer weten?