Lectoraat Mechatronics and Robotics

Mechatronics & Robotics

Mechatronics & Robotics is een kenniscentrum van Fontys Hogeschool Engineering in Eindhoven.
Het onderzoek bij Mechatronics & Robotics is gericht op vernieuwing en verbetering van de beroepspraktijk. Wij werken samen met industrie- en andere onderwijspartners.Met praktijkgericht onderzoek bevorderen wij onderwijsinnovatie en professionalisering en zorgen voor vernieuwingen in het onderwijs en het curriculum. Op deze manier is de cirkel rond en blijven wij actueel en vernieuwend voor zowel het onderwijs als de industrie.

Kijk ook eens op onze wikisite.

Kennisontwikkeling staat centraal

Samen met medewerkers van Mechatronics & Robotics, docenten en studenten van de opleiding Engineering worden diverse projecten en onderzoeken verricht. Wij staan dicht bij (of zelfs in) het werkveld en zorgen voor creativiteit en innovatie. Behoeftes vanuit de industrie worden gekoppeld aan onderwijsprojecten of intern uitgevoerd. Dit zorgt voor actualiteit en professionalisering bij zowel studenten- als medewerkers.
Wij werken aan de techniek en het onderwijs van de toekomst.

Hands-on mentaliteit

Een hands-on mentaliteit is waar wij voor staan, samen met een goede portie analytisch- en doorzettingsvermogen. Brede kennis en kunde op het gebied van mechatronische systemen, robotica-applicaties, vision-applicaties, 3D-printing en regeltechniek zorgen voor succesvolle projecten en een waardevolle samenwerking. Samen met ons partnernetwerk kunnen wij ervoor zorgen dat toekomstige ingenieurs beter en beroepsgerichter opgeleid worden.

Contactgegevens:
Lectoraat Robotics & High Tech Mechatronics
Rachelsmolen 1
5612 MA Eindhoven
Gebouw R1, 0.205
telefoon 08850 75566
email: engineeringeindhoven@fontys.nl