Onderzoeksondersteuning: testimonials

Sfeerafbeelding Fontys

Ondersteuning op maat, op het moment dat wij dat nodig hadden

De medewerkers van de mediatheek hebben ons uitstekend ondersteund bij het opstellen van een datamanagementplan voor een groot onderzoeksproject.

In het eerste gesprek werd al snel duidelijk wat de mediatheek voor het lectoraat kon betekenen. We kregen een bruikbaar format aangeleverd en een voorbeeldplan. Dat werkt fijn, omdat je niet op nul hoeft te beginnen. Met de input vanuit de mediatheekcollega’s hebben we een werkbaar plan opgesteld.

Direct in dat eerste gesprek bleek ook dat ze ons meer konden bieden dan het helpen bij het datamanagementplan. Zo hebben ze ons wegwijs gemaakt in de mogelijkheden voor dataopslag bij Fontys. Tevens bieden zij kleine literatuurstudies aan en kunnen ze docentonderzoekers helpen bij het uitvoeren van literatuuronderzoek.

Al met al een prettige samenwerking, geboden op maat, op het moment dat wij het nodig hadden, vanuit de juiste expertise!

Anouke Bakx, lector Goed leraarschap, goed leiderschap bij Fontys Hogeschool Kind en Educatie

Sfeerafbeelding Fontys

Zeer positief!

Voor het project Vechtende jongeren waren wij het eerste Fontysproject dat met Fontys Research Drive werkte. De ondersteuning die we daarbij ontvingen was erg prettig. Het vraagt best veel om een nieuw systeem te ontdekken, maar die last voelde toch heel anders door de kundige en snelle ondersteuning van de datasupporters van Mediatheek Moller.

Data en hoe daar mee om te gaan is een steeds prangender vraagstuk. Over dataopslag, gebruik en analyse moet je praten. Sterker nog dat scherpt de geest. Onze ervaringen met de onderzoeksondersteuning op dat gebied zijn zeer positief geweest.

Kors Perdijk, docent-onderzoeker lectoraat Opvoeden voor de Toekomst bij Fontys Hogeschool Pedagogiek