Digibord/touchscreen

Sfeerafbeelding Fontys

Niet alleen in het onderwijs maar ook in tal van organisaties verschijnen touchscreens voor het geven van trainingen en presentaties. Maak kennis met diverse tools om hier zo interactief mogelijk mee te werken. En raak vertrouwd met de techniek zodat je probleemloos kunt presenteren.

In deze training leren we je je laptop aan te sluiten op de touchscreen zodat je de functionaliteit optimaal kunt gebruiken. Je maakt kennis met de Windows ink-omgeving, Microsoft Whitebord en live schrijven in PowerPoint. Voor het onderwijs werken we bovendien met Prowise, device onafhankelijke software, die zowel in PO als VO ingezet kan worden. Waar mogelijk introduceren we tijdens de training ook specifieke tools relevant voor jouw vakgebied.

De hardware

Deze filmpjes geven een goede eerste indruk van de mogelijkheden die het touchscreen biedt. Als alles goed geregeld is, is alles plug-and-play maar tijdens de training bieden we toch eerste hulp bij geen beeld, geluid of touch zodat je kleine problemen zelf snel oplost.

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

Office 365 tools

Met diverse Office 365 tools kun je letterlijk lezen en schrijven op een touchscreen. We laten je kennis maken met interactie via Whiteboard en live aantekeningen maken in PowerPoint. Tijdens de training Onderwijstools maak je kennis met nog veel meer programma's die vaak ook op een touchscreen te gebruiken zijn.

Sfeerafbeelding Fontys

Prowise

Tijdens de training ga je concreet aan de slag met Prowise. Hiervoor kun je een gratis account aanmaken zonder beperkingen, er ís gewoon geen betaald account. Een ander belangrijk voordeel: Prowise is device onafhankelijk, dus wat voor touchscreen je ook tegenkomt tijdens je stage, je kunt ermee aan de slag. En bovendien kun je de voorbereidingen gewoon op je laptop doen.
Met Connect kun je je les of bijeenkomst interactief maken. En voor de eerste stappen op weg naar coderen is er CodeWise.

Sfeerafbeelding Fontys