Trainingen online tools

Sfeerafbeelding Fontys

Al enkele jaren verzorgen wij op Campus Stappegoor trainingen op het gebied van ICT in het onderwijs en het gebruik van verschillende Office 365 apps voor docenten en andere geïntersseerde medewerkers . Op dit moment bieden wij korte online instructies aan waarmee je een vervolgstap kunt maken in je online onderwijs of je dagelijks werk. Geef jezelf een nieuwe impuls door díe training te volgen die wellicht al langer op je lijstje staat.

Hieronder vind je de actuele trainingen. Trainingen voor meer tools staan in de steigers. Kun je niet op de aangegeven data, mail ons dan om je interesse kenbaar te maken en we houden je op de hoogte van nieuwe data.
Heb je binnen je instituut, opleiding of afdeling een team bij elkaar van minimaal vijf personenen dan kunnen we ook in overleg een geschikte dag en tijd vastleggen. Stuur daarvoor even een mailtje dan nemen we z.s.m. contact op.

Sfeerafbeelding Fontys

Forms: van enquêtes tot formatief toetsen

Met deze standaard-applicatie binnen Office 365 kun je enquêtes, formulieren, quizzen en zelfs formatieve toetsen maken. Tijdens deze training leer je de verschillen en alle opties. Ook zie je meteen hoe je makkelijk kunt delen en de resultaten kunt zien. En als extraatje laten we zien hoe je een snelle Forms-poll in MS Teams uitzet.

Sfeerafbeelding Fontys

Mural

Heb jij ook al veel gehoord over Mural als tool die je goed in kunt zetten tijdens je lessen om je studenten te activeren? Bijvoorbeeld doordat je ze daar kunt laten brainstormen, samenwerken, feedback, evalueren, etc. Maar komt het er niet van om er zelf in te duiken hoe het werkt en wat je ermee kunt? Volg dan deze demotraining waarin je zelf ervaart hoe het voor je studenten kan werken en natuurlijk ook een snelle "knoppeninstructie" krijgt.

Sfeerafbeelding Fontys

Interactief aan de slag met Mentimeter

Mentimeter is een online tool die je kunt inzetten voor interactieve sessies. Deelnemers kunnen een device naar keuze gebruiken en via een unieke code toegang krijgen tot de interactie. Als leider van een sessie kun je de tool bijvoorbeeld didactisch inzetten bij leeractiviteiten zoals activeren van voorkennis, brainstormen en vragen stellen. Hiervoor staan allerlei typen slides tot je beschikking. In deze workshop maken we je snel wegwijs in de tool en ga je er meteen mee aan de slag!