Studenten minor EGT kijken in elkaars ‘keuken’

In de minor Gezondheidszorg en technologie bereiden studenten zich voor op een nieuwe toekomst door samen (studenten van technische opleidingen en van zorgopleidingen) een innovatief zorgproduct te maken. Hoe stimuleer je nu dat professionals-in-opleiding andere disciplines leren kennen? Door het in het onderwijsprogramma op te nemen. Studenten van deze minor krijgen dan ook de vraag: welke kennis van jouw vakgebied wil je graag delen met je mede-minorstudenten?

Elke student bereidt daarom een gastles voor vanuit de eigen opleiding of instituut. Hierin draagt hij of zij niet alleen kennis over, maar laat vooral de meerwaarde voor de (toekomstige) samenwerking zien en ervaren. Deze week gaf Geert Scholten, student Orthopedische Technologie van Fontys Paramedische Hogeschool, de eerste les. Hij liet zien hoe je kunt gipsen. Een vaardigheid die noodzakelijk is om persoonsgebonden ortheses en dergelijke te kunnen maken. Alle studenten en docenten kijken al uit naar de volgende expertlessen: van ‘Programmeren doe je zo’ tot ‘Word tientallen jaren ouder in slechts enkele minuten met ‘GERT’ (=GERontologische Testkleding).

Deze manier van interprofessioneel samenwerken sluit naadloos aan bij het tweede advies van de Commissie Innovatie Zorgberoepen & Opleidingen, dat op 17 november 2016 uitgebracht werd aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport: ‘Anders kijken, anders leren, anders doen

De minor Gezondheidszorg en technologie start twee keer per jaar. Je kunt je voor het volgende semester nog tot 15 december 2016 aanmelden.