Onderwijs

Het spreekt voor zich dat de betrokkenen binnen dit project alle mogelijkheden inzetten die Fontys Paramedische Hogeschool te bieden heeft op het gebied van hoger onderwijs. En dat we het onderwijs koppelen aan de verschillende partners die betrokken zijn bij dit SIA Raak-project.

Multidisciplinaire samenwerking

De studenten die participeren in het klompvoetproject studeren aan verschillende opleidingen en werken daardoor multidisciplinair samen aan deelonderzoeken binnen het project. Het gaat hierbij met name om studenten uit de profileringsfase Technologie in de zorg, die studeren aan de opleidingen:

  • MBRT (Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken)
  • Fysiotherapie
  • Mens en Techniek - Differentiatie Orthopedische Technologie

Universitaire studies participeren eveneens

Via studentenprojecten worden andere partners betrokken bij dit project, zoals de Universiteit van Maastricht. Daarnaast krijgen ook studenten Geneeskunde en Bewegingswetenschappen via de orthopedie van het Catharina Ziekenhuis Eindhoven en Máxima Medisch Centrum de mogelijkheid om hun wetenschappelijke (afstudeerstage) te lopen binnen dit project.

Ervaring student geneeskunde

Kuno Slagmolen, student geneeskunde van Universiteit Maastricht, rondde eind 2017 zijn wetenschappelijke onderzoekstage bij het Catharina ziekenhuis in Eindhoven met succes af. Kuno heeft tijdens zijn stage zowel een waardevolle bijdrage geleverd aan het uitvoeren van de metingen bij de kinderen als met zijn kritische vragen en bevindingen in zijn onderzoek.

“Mijn deelname aan dit onderzoek was een heel interessante en leerzame ervaring. Voor mij was het de eerste keer dat ik hands on met praktijkgericht onderzoek in aanraking kwam en het is mij zeer goed bevallen. Een leuk project, fijne collega’s en top begeleiding. Daarbij was het ook erg leuk om een kijkje te kunnen nemen in de wereld van de bewegingswetenschappen. Het was daarom ook erg jammer dat de stage op zijn einde liep, maar ik kijk met veel genoegen terug.”