Crossborder Game Lab

Vacature stageplek: Crossborder Game Lab

Ben jij enthousiast over gaming en zie jij mogelijkheden om spellen in te zetten om serieuze oplossingen te vinden. Dan is deze stage wellicht interessant voor jou.

Over het project: de ambitie van het Crossborder Game Lab is dat Nederlandse en Duitse studenten van Fontys Hogescholen op basis van realistische uitdagingen en in opdracht van bedrijven in de euregio rijn-maas-noord ‚serious games‘ ontwikkelen. Dit in het kader van het INTERREG V A-programma „Deutschland-Nederland“ gefinancierde project zal een bijdrage leveren het concept ‚serious gaming‘ aan beide kanten van de grens onder de aandacht te brengen.

Activiteiten:
•             Onderzoek naar het gebruik van serious games binnen het bedrijfsleven;
•             Onderzoek naar het gebruik van serious games binnen het onderwijs van Fontys;
•             Testen van serious games;
•             Meewerken met workshops;
•             Natuurlijk ook het spelen van (serious) games.

Een interessante onderzoeksopdracht
Heb jij interesse om praktijkgericht onderzoek te verrichten naar serious gaming bij organisaties in de euregio rijn-maas-noord? Dan ben je bij het lectoraat ‘Cross-Border Business Development’ op de juiste plek. Studeer je Marketing Management en is je interesse gewekt? Stuur dan snel een motivatie en CV naar b.urlings@fontys.nl (Fontys Venlo).

Meedoen op de werkvloer
Het lectoraat Cross-Border Business Development is een toegepast onderzoeks- en ontwikkelingsinstituut dat zich richt op zakendoen in het Nederlands-Duitse grensgebied. Onderzoek wordt altijd uitgevoerd in samenwerking met en in opdracht van het bedrijfsleven in de Nederlands-Duitse grensregio. Daarnaast werken binnen het lectoraat vanuit iedere Fontys International Business School bacheloropleiding docent onderzoekers aan grensoverschrijdende business vraagstukken.

Fontys als werkgever geeft je alle ruimte om proactief mee te denken en mee te werken. Je wordt actief op sleeptouw genomen om het team en de organisatie te leren kennen. Daarnaast brengt het werk bij Fontys Venlo je in contact met veel mooie bedrijven en businessclubs in de euregio. Verder krijg je concrete taken toegewezen en daarmee ook eigen verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld op het gebied van eventmanagement en marketing. Daarnaast krijg je de ruimte die nodig is om aan je onderzoek te werken.

Naar wie zijn wij op zoek?
We zijn op zoek naar een proactieve student met sterke communicatieve vaardigheden. Bij voorkeur iemand die ook de Duitse taal machtig is. Een nieuwsgierig talent dat beschikt over creatieve vaardigheden en wie bovendien goed in teamverband kan werken.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een aantrekkelijke stageplek in een Nederlands-Duits team met een marktconforme stagevergoeding.
Looptijd is van september 2021 tot en met januari 2022.